MASKIRANI NAPADAČI NAPALI I BRITANCA U KNINU I TO MAČETOM Gradonačelnik Jelić: Ovo je kukavički čin!
Foto: Čitalac Kurira

napali srbe KOJI SU PRATILI ZVEZDU

MASKIRANI NAPADAČI NAPALI I BRITANCA U KNINU I TO MAČETOM Gradonačelnik Jelić: Ovo je kukavički čin!

Hrvatska -

U napadu na srpski kafić u Uzdolju kod Knina povređen je i jedan britanski državljanin.

Kristina Bitunjac, direktorka Opšte i veteranske bolnice u tom gradu, rekla je da je u incidentu lakše povređeno pet ljudi, od kojih su četiri puštene na kućno lečenje dok je 17-godišnjak hospitalizovan na odeljenju hirurgije.

Kako nezvanično prenose lokalni mediji, jedan od maskiranih napadača je tokom napada imao mačetu kojom je napao i Britanca.

On je zadobio lakše povrede tupim delom oružja. O svemu je obaveštena i Ambasada Britanije.

"Britanska ambasada je upoznata s incidentom, ali nije dobila nikakav zahtev za konzularnu pomoć“, naveli su.

“Kriminalistička istraga je u toku, svi dokazi se još prikupljaju. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći “, rekla je portparolka Policijske uprave šibensko-kninske, Marica Kosor.

Gradonačelnik Knina Marko Jelić je osudio ovaj nasilni čin.

foto: Youtube/Printscreen

"Najdublje osuđujem bilo kakvo nasilje, a pogotovo kukavičke činove poput napada zamaskiranih osoba na decu i ljude koji imaju pravo da navijaju za koga god žele. Knin je mesto zajedničkog života svih građana koji u njemu žive, iako se ovo nije dogodilo na području grada Knina. Moram naglasiti kako sam razgovarao s preko pedeset sugrađana i svi osuđuju ovakav kukavički čin, to nije ono što živimo i osećamo“, rekao je gradonačelnik Feral njuz.

Kako kažu svedoci, jedan od napadača je ranije bio u „izvidnici“.

"Bio je jedan momak ranije u kafiću, niko ga pre nije viđao, popio je piće i obavio telefonski poziv, nakon čega su došli napadači u autu", rekao je vlasnik kafića Boris Petko.

"Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizovano. Obavili su svoje, na brzinu izašli napolje. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobegli. To je očito planirani napad", dodao je.

Kurir.rs/Feral.news Foto: Čitalac Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track