JOŠ JEDNO HAPŠENJE U HRVATSKOJ: Priveden nasilnik koji je brutalno vređao i pretukao Srbina povratnika!
Foto: Profimedia

PAO U RUKE POLICIJE

JOŠ JEDNO HAPŠENJE U HRVATSKOJ: Priveden nasilnik koji je brutalno vređao i pretukao Srbina povratnika!

Hrvatska -

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas je medijima otkrio kako je jutros na graničnom prelazu Rupa priveden muškarac koji se sumnjiči da je u Viškovu napao 70-godišnjeg hrvatskog državljanina srpskog porekla.

Kako je objavljeno u medijima, povratnik Dobrivoje Arsić (70), koji živi u Viškovu, na dolasku na parkiralište pred zgradom u kojoj živi zatekao je parkirani automobil na mestu na kojem on obično parkira. Zatražio je od komšija, kod kojeg je bio vlasnik tog automobila, da ga premesti, ali je on to odbio pa se Arsić parkirao ispred tog automobila.

foto: Privatna Arhiva

Arsić je rekao da ga je ubrzo više osoba s parkinga počelo da vređa po nacionalnoj osnovi, s obzirom na to da je Srbin, i udara u njegovo vozilo. Dodao je kako se, nakon što je zvao policiju, vratio na parkiralište gde su nastavili da ga vređaju i potom ga udarili nekoliko puta u glavu i prsa.

Istakao je kako su mu policajci, kada su stigli, rekli da će ga privesti zbog narušavanja javnog reda i mira.

Božinović je komentarisao i napad na Srbe na kninskom području. Izjavio je kako je podneseno pet prekršajnih i jedna krivična prijava zbog događaja u Đevrskama, a da o slučaju u Uzdolju, gde su nepoznati napadači povredili pet stanovnika srpske nacionalnosti, policija sprovodi istragu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track