DRAMA U HRVATSKOJ: Žena se kupala kod Zlatnog rta, a onda su je struje povukle na otvoreno more! Spasila je posada broda! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Dalmacija Danas

mornari joj priskočili u pomoć

DRAMA U HRVATSKOJ: Žena se kupala kod Zlatnog rta, a onda su je struje povukle na otvoreno more! Spasila je posada broda! (VIDEO)

Hrvatska -

Austrijanka starosti oko 79 godina umalo se udavila u Jadranskom moru, a igrom slučaja spasli su je mornari koji su tuda prolazili.

Prava drama zbivala se u nedelju na otvorenom moru kod Zlatnog rta. Kako prenosi portal Dalmacija danas.

Turistički brod Dizajer iz Krila Jesenice plovio je uobičajenom rutom iz Splita prema ovoj popularnoj bolskoj plaži, kad su u moru zapazili stariju žensku osobu.

"Imamo običaj da stanemo otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rta da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo videli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, videli smo da leži na leđima, bila je pri svesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku", rekao je kapetan broda Dizajer Jakov Kepernič.

Kad su je izvukli na brod saznali su da je reč o 79-godišnjoj Austrijanki, koja je krenula na plivanje na plažu Zlatni rt. Jugo je duvao jako i struje su je povukle na otvoreno more.

Posada Dizajera o svemu je obavestila policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Gospođu su prevezli u luku Bol gde je pregledana, ali je odbila da ide u bolnicu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track