PIJANI MLADIĆ BEŽAO OD POLICIJE, PA AUTOM PROBIO ZID KUĆE: Uleteo je u dnevnu sobu i napravio karambol, a evo koliku će kaznu morati da plati! (FOTO)
Foto: Profimedia

bežao je čak 15 kilometara

PIJANI MLADIĆ BEŽAO OD POLICIJE, PA AUTOM PROBIO ZID KUĆE: Uleteo je u dnevnu sobu i napravio karambol, a evo koliku će kaznu morati da plati! (FOTO)

Hrvatska -

Poznate su okolnosti koje su prethodile saobraćajnoj nesreći oko ponoći u Požegi, kad je mladić sa automobilom probio zid kuće i završio u dnevnoj sobi. Bio je pijan, a policiji je bežao više od 15 kilometara.

Sve je započelo u Velikoj u ponedeljak oko 22.45 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana, gde su policajci prilikom nadzora saobraćaja pokušali da zaustave "opel" zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je sa 1,49 promila upravljao 22-godišnjak, piše Požega.eu.

Za njim su upalivši svetlosno-zvučne signale krenuli policajci, ali vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju, gde je u mestu Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno na semaforu pa je nastavio da se kreće u pravcu Požege.

Tu je na raskrsnici Ulica Cernička i Luka put, usled neprilagođene brzine, udario u ogradu, a potom u zid kuće u vlasništvu 73-godišnjaka.

Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12,5 hiljada kuna (1.690 evra), zaštitna mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od šest meseci i deset negativnih bodova.

Koliko je poznato, to je za sada najveća izrečena novčana kazna i zaprećeno upravljanje vozilom uz negativne bodove koje je izrekla Policijska stanica Požega nakon donošenja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi Požega.eu.

Kurir.rs/pozega.eu/24sata.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja