LJUDI, IZGINUĆETE ZA ŠAKU KUNA: Preduzetniku ispao novčanik, vozači iskakali iz kola i skupljali ga po putu (VIDEO)
Foto: Screenshot

pohlepa

LJUDI, IZGINUĆETE ZA ŠAKU KUNA: Preduzetniku ispao novčanik, vozači iskakali iz kola i skupljali ga po putu (VIDEO)

Hrvatska -

Nekoliko Zagrepčana iskoristilo je nepažnju sugrađanina koji je novčanik pun novca zaboravio na krovu automobila, te su onog sekunda kada je novčanik pao na kolovoz i novac počeo da ispada, krenuli da skupljaju kune po ulici.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama, u novčaniku je bilo više od 4.000 kuna (oko 60.000 dinara). Čovek koji je objavio ovaj snimak kaže da novac pripada njegovom drugu, preduzetniku.

"U haosu užurbanog poslovnog dana na krovu automobila slučajno je ostao novčanik s nekih 4, 5 hiljada kuna. Kada je izašao na Branimirovu, novčanik je pao s vozila, očito je naišao neki drugi automobil i pregazio ga, pa je novac počeo da leti ovom prometnom ulicom", opisao je Zagrepčanin neobičnu situaciju.

Ljudi su potom, kako navodi, sa osmehom krenuli da skupljaju novac po ulici.

"Na snimku vidite pohlepne sugrađane kako s osmehom grabe tuđu lovu, pritom naravno ugrožavaju sebe i druge jer to čine nasred Branimirove", prokomentarisao je Tomas Bauer koji je postavio snimak na Fejsbuk.

Vlasnik novčanika Ivica Ivec je ostao bez novca, ali se bar dokopao dokumenata i to zahvaljujući slučajnim prolaznicima, advokatima. U Intrervjuu za portal Vijesti, on je naveo da mu se niko od osoba koje su uzele novac nije javio, kao i da ozbiljno razmišlja da podnese tužbu protiv njih.

"Iza 14 sati sam dobio poziv od, tada meni još nepoznatog, Tomislava Zorića. Rekao mi je da je pronašao moj novčanik u Branimirovoj. Ja sam u tom trenutku bio udaljen par stotina metara ili minut autom prema gradu. Lako se moglo doći do mene jer su dokumenti ostali u novčaniku, kartice, i karte za Dinamovu utakmicu. Vidi se telefonski broj na crvenom kombiju, na drugom autu tablice i slično. Ozbiljno razmišljam da sve prijavim policiji, ali još malo ću pričekati, možda se neko danas javi", kaže Ivec koji je srećen da mu je spasen novčanik, kao i karte za utakmicu Dinama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track