OVAKO SE ODIGRALO SVIREPO UBISTVO U SOLINU! IVANA (25) ZARILA JE MOMKU (33) NOŽ U SRCE: Ubod sečivom od 17 centimetara bio je koban! Emil pokušao da se spase, a onda je izdahnuo nadomak kuće!
Foto: Profimedia

PRIČALA O DEMONIMA I UTVARAMA

OVAKO SE ODIGRALO SVIREPO UBISTVO U SOLINU! IVANA (25) ZARILA JE MOMKU (33) NOŽ U SRCE: Ubod sečivom od 17 centimetara bio je koban! Emil pokušao da se spase, a onda je izdahnuo nadomak kuće!

Hrvatska -

Ivana G. (25) ubila je svog momka Emila Ž. (33) jednim ubodom u srce. Sve se odigralo u Svetom Kaji kod Solina, u Hrvatskoj, u kući u kojoj su navodno živeli devojka i dečko. Devojka je uhapšena odmah nakon ubistva i određen joj je pritvor.

Iako nema direktnih svedoka zločina u Solinu, tokom istrage policija će ispitati komšije i rodbinu koji su prvi pritekli u pomoć teško ranjenom Emilu. Ključna je žena svedok koja je prva stigla do ranjenog mladića i kojoj je, kako pišu hrvatski mediji, Emil poslednjim dahom kazao: "Ubola me!"

Sve se odigralo oko 20:40 sati u porodičnoj kući. U prizemlju su stanovali Emil i Ivana, a na ostala dva sprata žive Emilov otac i rodbina. Prema izjavama komšija, iz stana su čuli povike, neko je viknuo "upomoć", a potom je Emil istrčao u dvorište obilno krvareći.

"Zovite Hitnu, zovite Hitnu!", vikao je smrtno ranjen, pa krenuo prema vozilu parkiranom desetak metara dalje niz ulicu.

foto: Profimedia

Do dolaska lekara pokušali su mu pomoći komšije, ali ubrzo je preminuo u splitskoj bolnici. Kako je kasnije utvrđeno, nož dužine oštrice 17 centimetara, zabijen u levi deo grudi, oštetio je potključnu arteriju i druge žile pa je smrt nastupila zbog iskrvarenja.

Policija je ubrzo stigla na mesto zločina, u stanu su uhapsili Ivanu G., koja nije pružala otpor. Imala je posekotinu na desnoj ruci iz koje je krvarila, pa je odvedena u splitsku bolnicu.

foto: Profimedia

Ranu su sanirali, a potom su je odveli na Odeljenje psihijatrije, gde je konstatovano da ima simptome psihoze, ali ništa što bi zahtevalo hospitalizaciju. Kasnije je razgovarala sa sudskom veštakinjom za psihijatriju, koja je utvrdila da može da prati dalji tok postupka i da nije opasna za okolinu.

U stanu u kojem nije bilo tragova nekakvog sukoba pronašli su kuhinjski nož, koji je izuzet kao dokaz, kao i odeću osumnjičene i druge forenzičke dokaze. Ivana u policiji nije formalno iznosila svoju odbranu, ništa što bi se moglo koristiti kasnije na suđenju.

foto: Shutterstock

Međutim, spomenula je da su je "progonili demoni, utvare..." Živeli su u Emilovoj kući već šest-sedam godina. Nikada do ovog strašnog zločina nisu zvanično zabeleženi nikakvi sukobi ili incidenti, nije bilo ni prijava za nasilje.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja