U ZAGREBU BURTALNO PRETUČEN PREDUZETNIK HRVOJE PETRAČ: Slomili mu obe noge, ima i potres mozga! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / Jutarnji list

osuđen zbog otmice

U ZAGREBU BURTALNO PRETUČEN PREDUZETNIK HRVOJE PETRAČ: Slomili mu obe noge, ima i potres mozga! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Ispred zagrebačkog hotela Esplanada sinoć je napadnut i teško povređen preduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svedok u tzv. aferi Dragulji.

Zagrebačka policija je na svojoj internet stranici u jutarnjim satima objavila da je 54-godišnjak napadnut oko 22.30 u Mihanovićevoj ulici, nakon što mu se na ulici "prilikom parkiranja kratko obratio nepoznati muškarac".

"Nakon što mu se obratio, fizički ga je napao te ga teško povredio. Lekarska pomoć teško povređenom muškarcu pružena je u KBC Zagreb, a za počiniocem koji se dovodi u vezu s ovim dogadajem policija intenzivno traga", kažu u policiji, prenosi HIna.

Prema neslužbenim podacima, Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svog automobila, a navodno je zadobio frakture kostiju obe noge i potres mozga.

Zbog otmice Zagorčevog sina kao i iznude od preduzetnika Miroslava Matkuna, Petrač je služio kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima.

Pre suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa hrvatskog Ministarstva odbrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godinu dana bežao je hrvatskom pravosuđu.

U zatvoru u Lepoglavi suprotno zatvorskim pravilima uživao je razne pogodnosti na koje nije imao pravo, zbog čega su bivši upravnik zatvora i njegov pomoćnik nepravosnažno osuđeni na 20, odnosno 14 meseci zatvora, navodi Hina.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Youtube prtscr / Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track