OGLASIO SE I UJAK HRVATICE PRONAĐENE U ZAMRZIVAČU: Nisam pričao sa njima 20 godina, nisam mogao da podnesem njihov način života! Jedan susret sa pokojnom Jasminom mi je posebno ostao u sećanju (VIDEO)
Optužena Smiljana Srnec, Foto: Facebook/Printscreen

frapantan slučaj

OGLASIO SE I UJAK HRVATICE PRONAĐENE U ZAMRZIVAČU: Nisam pričao sa njima 20 godina, nisam mogao da podnesem njihov način života! Jedan susret sa pokojnom Jasminom mi je posebno ostao u sećanju (VIDEO)

Hrvatska -

Iskazima dva svedoka na Županijskom sudu nastavlja se suđenje Smiljani Srnec za ubistvo Jasmine Dominić.

Podsetimo, ovaj slučaj obišao je ceo svet kada se saznalo da je Srnecova 19 godina u zamrzivaču, u porodičnoj kući, držala telo svoje sestre.

U nastavku suđenja prva će svedočiti komšinica Sojka Križaić, a zatim i Smiljanin ujak Dragutin Sabol.

"Šta sam doživeo pod stare dane? Sram me da idem među ljude. To je svinjarija. Svi su znali. Jako je dobra bila, dobra mi je bila. Dobro dete je bila. Sav se tresem, ne umem da se smirim", rekao je ujak pre nego je ušao u sudnicu.

 Jasmina Dominić
Jasmina Dominić foto: Youtube/Printscreen

Dragutin Sabol medijima je na početku istrage o ubistvu izjavio kako ga je ceo slučaj duboko potresao, da ne može ni da jede, ni da spava, a kamoli radi. O svemu nije smeo mnogo da govori, otkrio je tek da su se sestre stalno svađale.

Na pitanje zna li on zapravo istinu, ujak odgovara: "Znam je za sebe".

Upravo je ujak Sabol, zabrinut što već pet godina nema traga o njegovoj rođaci, a čuje razne priče, zatražio pomoć vidovnjaka u rešavanju slučaja u vreme kada od porodice još niko nije zvanično prijavio nestanak, prenosi Jutarnji list.

Kako su mediji ranije pisali, upravo prema sugestiji vidovnjaka Željka Valečića ujak odlazi u policiju i kaže da će angažovati vidovnjaka. Policija je prihvatila da sa Valečićem zajedno odu na teren, ali nije bilo rezultata. Na informativnom razgovoru ujak Drago je izjavio kako njemu tu nešto smrdi i da mu je dosta priča o Jasmini koje se nisu uklapale u karakterni profil njegove rođake.

Inače, Sabol, 20 godina nije kontaktirao sa sestrinom porodicom. Njoj je pozajmljivao novac, koji je ona uredno i vraćala, ali u kuću nije želeo da dolazi, a posle Jasmininog nestanka, prekinuli su i svaki kontakt.

"Nisam mogao da podnesem njihov način života. Martin je pijančio i samo povremeno radio. Sestri sam predlagao da ga ostavi, ja ću joj pomagati. Nije to želela da prihvati, dok se imalo, sve je odlazilo na pijančevanje", dodao je.

Jedan mu je susret s Jasminom ostao u posebnom sećanju.

"Došao sam u kuću, a ona je bila ošišana skroz na ćelavo. Želela je da se sakrije od mene, bilo ju je sramota. Ako se ošišala sama, kako su rekli, ne znam zašto bi se onda tako sramila", zaključio je Dragutin Sabol.

Kurir.rs/Jutarnji.hr (Dušan Miljuš) Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja