HRVATSKA ZGAĐENA POTEZIMA ZADARSKOG SUDIJE: Prvo  oslobodio osumnjičene silovatelje devojčice, a onda podneo krivičnu prijavu protiv onih koji su otkrili javnosti istinu o ovom groznom slučaju i njegovim lošim odlukama!
Foto: Thinkstock

SVE GORI DETALJI!

HRVATSKA ZGAĐENA POTEZIMA ZADARSKOG SUDIJE: Prvo oslobodio osumnjičene silovatelje devojčice, a onda podneo krivičnu prijavu protiv onih koji su otkrili javnosti istinu o ovom groznom slučaju i njegovim lošim odlukama!

Hrvatska -

Ivan Marković, sudija Županijskog suda koji je pustio na slobodu osumnjičene za grupno i višestruko silovanje devojčice (u vreme silovanja imala je 15 godina) je na bolovanju, ali čim je pobegao od javnosti zatražio je od Opštinskog državnog tužilaštva i policije da krivično goni onoga ko je otkrio javnosti istinu o ovom slučaju koji je potresao Hrvatsku.

Marković je bolovanje otvorio jer je njegova odluka izazvala strašan bes javnosti, a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković opravdao ga je time što je kazao da je sudija primio ozbiljne pretnje.

Markovićevu odluku juče je srušilo tročlano sudsko veće, pa su petorica osumnjičenih ipak završila u istražnom zatvoru u trajanju od mesec dana. Njegovu odluku o oslobađanju ocenili su pogrešnom.

Međutim, Marković je rešio da se obračuna s onima koji su ga razotkrili u javnosti, pa je tražio da se krivično gone, piše Zadarski.hr. U prevodu, on traži da policija otkrije osobu ili osobe koje su novinarima dale informaciju o vom slučaju, uključujući njegovu odluku da osumnjičene pusti na slobodu.

Ova vest je zaprepastila Hrvatsku, pogotovo posle odluke "hrabrog sudije Markovića" da, pošto je pustio silovatelje na slobodu i ugrozio žrtvu silovanja, koja živi u istom mestu sa svojim krvnicima, za sebe traži policijsku zaštitu, a za žrtvu ne!

Državno tužilaštvo i policija najverovatnije će postupiti po Markovićevoj krivičnoj prijavi i sprovesti istragu u kojoj će gotovo sigurno biti ispitan i novinar portala Zadarski.hr koji je prvi informisao javnost o ovom nezapamćenom i strašnom događaju koji je potresao Hrvatsku.

Kurir.rs/Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track