ZAMENIK DIREKTORA POLICIJE VOZIO 160 KM NA SAT TAMO GDE JE DOZVOLJENO 50: Sve je pokušao da zataška, ali se snimak ipak pojavio u javnosti (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

izbegao kaznu

ZAMENIK DIREKTORA POLICIJE VOZIO 160 KM NA SAT TAMO GDE JE DOZVOLJENO 50: Sve je pokušao da zataška, ali se snimak ipak pojavio u javnosti (VIDEO)

Hrvatska -

Zamenika direktora hrvatske policije Josipa Ćelića koji je vozio triput više od dopuštenog zaustavio je presretač u Briševu kod Zadra.

Ćelić je navodno odmah nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izveštaja i ne beleži u sistem MUP-a.

Na snimku se vidi kako je brzina u početku bila normalna, a onda je počela da se povećava. U jednom trenutku iznosila je više od 160 kilometara na sat, iako je ograničenje 50.

foto: Youtube/Printscreen

Za ovakav slučaj inače bi bilo predviđeno podnošenje optužnog predloga,

oduzimanje vozačke dozvole, ali i drakonska novčana kazna. Ćeliću se ništa od toga nije dogodilo.

Inače, u Ćelićevoj zvaničnoj biografiji piše kako je bivši specijalac, višestruki odlikovani zapovednik, koji je završio Saobraćajni fakultet i Visoku policijsku školu.

Bio je i svedok suđenju u Hagu u slučaju ratnih zločina koje su nakon Oluje, po navodima haškog tužiteljstva, počinile hrvatske snage u Gruborima.

Ćelić je poznat i kao prijatelj Tomislava Karamarka i Josipa Klema, a šira javnost ga je upoznala oko kupovine luksuzne vile na šest etaža u Lokvi Rogoznici kod Omiša.

Još i pre toga novinari su nabrojali da Ćelić ili njegova supruga poseduju i penthaus u elitnoj zagrebačkoj četvrti, dvospratnicu u Karlovcu, još dva stana u Zagrebu i kuću na Viru.

Ima 12 nekretnina, a bližnji su ga branili kako ima imućne roditelje.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track