SUĐENJE ZA UBISTVO JASMINE DOMINIĆ Veštakinji pozlilo kad su joj pokazali slike tela koje je 19 godina bilo u zamrzivaču
Foto: Profimedia/Youtube

dramatično

SUĐENJE ZA UBISTVO JASMINE DOMINIĆ Veštakinji pozlilo kad su joj pokazali slike tela koje je 19 godina bilo u zamrzivaču

Hrvatska -

Na županijskom sudu u Varaždinu u 10 sati se nastavilo suđenje Smiljani Srnec optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, a da je njeno telo 19 godina držala u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

Sudskoj veštakinji Andrini Kopljar je tokom ročišta, na kojem su bile prikazane fotografije leša Jasmine Dominić, pozlilo pa je sudija Tomislav Brđanović nakratko prekinuo raspravu, javlja HRT.

Povrede na telu

Telo je pronađeno presavijeno u području želuca, a glava se nalazila uz stopala.

Uočene su povrede na levoj strani glave - krvni podlivi, rane razderotine, prelom nosnih kostiju, leve jagodične kosti, leve gornje i donje vilice, mnogostruki prelomi i povrede mozga. Drugih povreda, osim tih na glavi, rekla je Kopljar, nije bilo.

Zadobila je pet ili šest udaraca u glavu, a kako je u želucu pronađena krv, to znači da je bila živa kad je zadobila udarce. Živela je možda još pet do deset minuta.

"Umrla je nasilnom smrću", rekla je Kopljar.

Truležne promene bile su lakog ili prvog stepena i na temelju njih ne može da se utvrdi tačno vreme smrti. Koliko krvi je izgubila, pitao je Smiljanin advokat Krešimir Golubić.

"Krvarila je iz tih rana, ali ne mogu utvrditi volumen krvi", rekla je.

Iskaz je dala i Ivana Bačić iz Centra za forenzička ispitivanja i veštačenje Ivan Vučetić, koja je veštačila zamrzivač, čiji je poklopac, kako je utvrđeno, bio zalepljen lepkom.

U daljem toku suđenja, 14. novembra, iskaz bi trebalo da daju i policijski službenici PU međimurske koji su ispitani i tokom istrage.

Suđenje počelo u oktobru

Na Županijskom sudu u Varaždinu 15. oktobra započelo je suđenje Smiljani Srnec (45).

Srnec je optužena da je 2000. godine ubila sestru Jasminu (rođenu 1977. godine) zadavši joj najmanje pet-šest međusobno nezavisnih, jakih udaraca tupo-tvrdim predmetom koji nije pronađen.

Sestra Smiljane Srnec, nestala 2000. godine, pronađena je u porodičnom domu skoro 20 godina kasnije. Njen nestanak zvanično je prijavljen tek 16. avgusta 2005.

Međimurska policija je 16. februara ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec koja je uhapšena istoga dana.

foto: Printscreen/ Facebook, NEstali.hr

Vrhovni je sud pre nedelju dana odbio žalbu optužene Smiljane Srnec protiv rešenja Županijskog suda u Varaždinu o produženju istražnog zatvora.

Time je postalo pravosnažno rešenje prvostepenog suda kojim je optuženici, u toku postupka nakon podignute optužnice zbog kaznenog dela ubistva iz članka 110. Krivičnog zakona, produžen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Kurir.rs/HRT/Večernji.hr

Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja