ROĐAKE OTKRILE NOVE DETALJE SLUČAJA KOJI JE ZGROZIO REGION: Pričale su da hoće da se reše zamrzivača! Smiljanina ćerka me je zvala i rekla da se vide noge unutra (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

ubistvo jasmine dominić

ROĐAKE OTKRILE NOVE DETALJE SLUČAJA KOJI JE ZGROZIO REGION: Pričale su da hoće da se reše zamrzivača! Smiljanina ćerka me je zvala i rekla da se vide noge unutra (VIDEO)

Hrvatska -

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavilo se suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i da je njeno telo 19 godina držala u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu.

Svedočile su i ujne Jasmine i Smiljane, Nada i Draga Sabol.

Na pitanje o odnosu s članovima porodice Dominić Nada Sabol je rekla kako zbog određenih situacija godinama nisu razgovarali.

"Majka Katarina od nas je dosta posuđivala novac i mnogo smo im pomagali, ali neke su okolnosti dovele do toga da prekinemo sve odnose. Nekih 15-ak godina nismo s njima imali nikakve kontakte", kazala je.

Jasmina Dominić
Jasmina Dominićfoto: Youtube/Printscreen

Dodala je kako je o Jasmininom nestanku saznala iz novina, a o devojci su se raspitivali samo jednom prilikom, na groblju kada su sreli njenu majku.

"Suprug je tada pitao svoju sestru šta je s Jasminom, ona je tada rekla da je Jasmina trebalo danas da doputuje iz Francuske sa svojim dečkom advokatom. Rekla je da je njemu puklo slepo crevo i da na kraju nisu mogli da dođu", ispričala je na suđenju.

Poslednji put Jasminu je videla 1999. godine, ali kako je kazala, nije baš sigurna.

Smiljana Srnec
Smiljana Srnec foto: Profimedia

"Na dan kada su pronašli Jasminino telo nazvala nas je Smiljanina ćerka i rekla da se vide noge u zamrzivaču", dodala je.

Nekoliko dana ranije, kod njih je došla je ćerka Katarina sa svojim suprugom. Tada se požalila na visoke račune za struju. Spomenula je i zamrzivač i dodala kako moraju da ga iznesu iz kuće i da će neko doći i odvesti ga na otpad.

"Pitala sam je šta drže u zamrzivaču. Rekla mi je: povrće i nešto staro", kazala je Nada.

Svedočila je i Draga Sabol, još jedna rođaka, koja je kazala kako dugi niz godina nisu bili u kontaktu. Dodala je kako su kontakt prekinuli 1999. kada je Jasmina otišla u Zagreb.

"Ni sa kim nisam bila u dobrim odnosima. Nije mi se sviđao njihov život", rekla je. S Jasminom je, kaže, razgovarala mesec dana nakon odlaska na fakultet. Kazala je da je Jasmini, za koju je napomenula da je bila super osoba, obećala da će joj davati džeparac za studiranje. Od nje je očekivala da bude dobar student. Poslednji ju je put videla iz automobila, ali se ne seća koje godine je to bilo.

"Pitala sam njenu majku gde je Jasmina. Uvek je našla neki izgovor. Sad je na brodu, sad je u Francuskoj. S optuženom nisam komunicirala, nije mi odgovarala kao osoba. Nije mi se sviđalo njeno ponašanje", kazala je ujna Draga i dodala kako je i majka Katarina bila poznata po tome da dosta laže.

"Prekinula sam sa svima odnose kada je prijavljen Jasminin nestanak. Nije mi bilo jasno kakava je to majka koja čeka pet godina da prijavi nestanak ćerke", kazala je.

Na pitanje kako se majka Katarina odnosila prema svojoj deci, Draga je rekla da je uvek bila na Smiljaninoj strani, koju je u sudnici oslovila sa: 'Ova iza mene'.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track