SAHRANJENA ANICA KOJU JE MUŽ BRUTALNO UBIO, PA TELO BACIO U SEPTIČKU JAMU! Sinovi uz jecaje ispratili majku na večni počinak: Mama je bila žena koja je puno trpela, a sad ju je to koštalo života! (FOTO)
Foto: Printscreen: Facebook/Anica Buila

zločin koji je zgrozio hrvatsku

SAHRANJENA ANICA KOJU JE MUŽ BRUTALNO UBIO, PA TELO BACIO U SEPTIČKU JAMU! Sinovi uz jecaje ispratili majku na večni počinak: Mama je bila žena koja je puno trpela, a sad ju je to koštalo života! (FOTO)

Hrvatska -

Uz jecaje četvorice sinova skrhanih tugom na lokalnom groblju u Ivankovu nedaleko od Vinkovaca sahranjena je Anica Buila (46) iz Petrovaca.

Sve do pre nekoliko dana četiri sina nadala su se da će pronaći majku, kojoj se još u junu gubi svaki trag. No policijska potraga otkrila je da je nesrećnu ženu verovatno ubio muž nasilnik, Zoran Buila (50), koji ju je potom zamotao u prekrivače i ubacio u septičku jamu u dvorištu njihove kuće u Petrovcima.

"Užasan zločin hteo je da sakrije tako što ju je ubacio u septičku jamu, gde je bila mesecima, ali je sada došlo vreme da je dostojno sahranimo, da nađe svoje mesto uz nebeskog oca", rekao je u molitvenom govoru nad sandukom pokojnice ivankovački župnik. Kao ni mnogi drugi meštani, nije mogao sakriti ogorčenje počinjenim zločinom.

Sinovi Anice Buila hodali su iza njenog kovčega. Iako je dvojicu dobila u prvom braku, a dvojicu u braku sa Zoranom, svu četvoricu othranila je jednako, pod istim krovom, onim Zorana Buile, gde se preselila pre 24 godine.

"Mama je bila žena koja je puno trpela, uglavnom zbog nas, a sad ju je to koštalo života", kazao je sin Ivan Smolčić. Iza njih bili su Aničini roditelji, majka Ljerka i teško bolesni otac, koji su nedeljama sumnjali da im je zet ubica. Više od 200 ljudi ispratilo je Anicu, među njima i oni koji su godinama dobro znali što se događa u toj porodici, ali o tome nisu nikome govorili.

Nije ovo prvi slučaj da ubica želeći se rešiti tela i da prikrije zločin, žrtvu zadrži u neposrednoj blizini. Jasmina Dominić 19 je godina bila u zamrzivaču u porodičnoj kući u Palovcu, gde je živela. Ženu (55) iz Zagorja je julu ubio sin (35) i pokušao je da je strpa u zamrzivač.

Javnost je 2015. šokirao zločin kraj Vrbovca. Otkrilo se da su žena (39) i njen ljubavnik (30) dve godine ranije ubili njenog muža (41) i telo bacili u bunar na početku ulice.

Doc. dr. sc. Ante Bagarić, pročelnik Zavoda za lečenje bolesti zavisnosti Klinike za psihijatriju Vrapče, kaže da je odbacivanje tela u septičku jamu, koja se nalazi odmah kraj kuće, svojevrsna poruka drugim članovima porodice da je opasan.

"Što je žrtva bliže, to je opasnost veća, pretnja je veća. Tako se u porodici stvara pokornost, strah, pokazuje se šta se može dogoditi ako neće da se pokore. To govori i o želji za potpunom kontrolom nad žrtvom", smatra dr. Bagarić. Ističe da ne postoje hladnokrvne ubice.

foto: Facebook/Zoran Buila

"Koliko god se neko činio hladnokrvan, osoba ima ogroman strah i osećaj krivice, zna šta je učinila i pokušava da stvori lažnu formu misleći da žrtva, ako je blizu, nije ubijena. Nema je i ne smeta više, ali je tu u blizini", pojašnjava. Iz ovog što dosad znamo veruje da je ubica bio uračunljiv u vreme počinjenja zločina.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja