MAFIJAŠKO UBISTVO I DALJE TRESE OMIŠ: Karmelino F. je  ubijen zbog dugova ili ljubomore? Pre smrti je dva sata pričao mobilnim! (VIDEO)
Foto: Scrennshot

Brutalno

MAFIJAŠKO UBISTVO I DALJE TRESE OMIŠ: Karmelino F. je ubijen zbog dugova ili ljubomore? Pre smrti je dva sata pričao mobilnim! (VIDEO)

Hrvatska -

Otkrivanje motiva za likvidaciju Karmelina F. (38) ključno je za rešavanje zločina koji je u subotu popodne šokirao Omiš.

Policija istražuje slučaj u više pravaca, a do sada se mogu pojaviti dve mogućnosti. Prvo, kao ubistvo zbog duga, i drugo, da je motociklista sa crnom kacigom na glavi ubio Karmelina na Jadranskoj magistrali u subotu oko 14 sati zbog ljubomore, odnosno planiranog ubistva zbog strasti.

Karmelino F. je u subotu popodne popio piće u kafiću u Omišu i većinu vremena razgovarao mobilnim.

Nije mi izgledao nervozan i oko 13.30 napustio je radnju i ušao u Volksvagen polo. Petnaest minuta kasnije pridružila mu se devojka V. J., ispričao je očevidac ispričao koji se slučajno nalazio u istom kafiću.

Karmelino (38) i devojka (39) nastavili su kroz Omiš duž Jadranske magistrale prema skretanju za Brzet. Zaustavili su nakratko u prodavnici brze hrane. Kupili su picu za Karmelina i sendvič za devojku. Samo sekundu kasnije motocikl se zaustavlja kod vozačevih vrata ...

Vozač je nosio crnu kacigu. Nije rekao ništa, ispalio je najmanje četiri hica na čoveka. Pogodio ga je u glavu i vrat. Devojka je čudom prošla nepovređena, osim jednog hematoma i stanja potpunog šoka.

Ubica je potom pobegao, a svedoci su policiji opisali motor na osnovu kojeg su pronašli 'april', oko 30 kilometara udaljen u Šestanovcu, koji je prilično blizu granice s BiH. Nešto kasnije, uveče, u Omišu je policija pregledala još jedan motor. N. P. koji je vlasnik motora je odmah uhapšen, ali je pušten do nedelje. Iako ovo u ovoj fazi istrage možda ne znači ništa ...

Iz izvora uključenih u istragu saznaje se da su snimci nadzornih kamera u kafiću u kojem je Karmelino proveo skoro dva sata bili isključeni tokom nedelje u jutro. Takođe će biti saslušan stručnjak za mobilne telefone kako bi saznali detalje razgovora. Istražitelji su pregledali listu poziva da bi saznali više o mogućim počiniocima.

Nije isključeno da je 38-godišnjak pristao da se nađe sa nekim od saradnika. Da li ga je neko pratio ili, verovatnije, devojku, sa kojom je bio u vezi oko dve godine? Pre toga, on i ona bili su u dugogodišnjoj vezi. Pola sata pre nego što je umro, sa sagovornikom je razgovarao o poslu koji je planirao da započne, kao i prostoru u koji je trebao da uđe. Njegovi prijatelji su sugerisali da se radi o automatima za igranje, i zbog toga nam rekli za koga sumnjaju: J.P. (33)! Mladić je navodno dugovao 38-godišnjaku nešto novca od ranijeg zajedničkog preduzeća kojim je upravljao dok je Karmelino bio u Norveškoj. Dug je iznosio oko 20.000 evra.

J. P., inače poznat policiji, proveo je neko vreme iza rešetaka zbog napada na službeno lice.

Inače, u julu 2015. godine, neposredno pre nego što je počeo sa radom, zapaljen je bar „Porat“ kod Omiša, u vlasništvu tada 33-godišnjeg Karmelina. Policija je utvrdila da je uzrok požara bio 'otvoreni plamen ili žeravica'. Počinilac do danas nije otkriven.

Ubijeni muškarac je živeo sa svojom teško bolesnom majkom u Pisaku, mestu gde je držao bar na Poratu. Njegov pokojni otac Karmelo bio je pripadnik 4. gardijske brigade. Ubijeni Karmelino je imao dve sestre - Viktoriju, koja živi u Nemačkoj, i Brigit, koja sa suprugom živi u Istri.

U Omišu je Karmelino bio poznatkao neko ko je nezgodan kad popije. Alkohol u kombinaciji s ogromnom snagom učinio ga je osobom koju treba izbegavati. Međutim, on nije bila osoba sklona zločinu. Čak i u tuče, kojih se nije klonio, kažu nam dobri poznavaoci situacije u Omišu, nije se upuštao ako ne bi bio izazvan.

Kurir.rs/24 sata.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track