CRVENI METEOALARM NA HRVATSKOJ OBALI: Vetar rušio sve pred sobom, brodovi tonuli, a danas i sutra će biti najgore! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

panika zbog nevremena

CRVENI METEOALARM NA HRVATSKOJ OBALI: Vetar rušio sve pred sobom, brodovi tonuli, a danas i sutra će biti najgore! (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

Posledice prošlog nevremena na hrvatskoj obali još nisu sasvim sanirane, a već je stiglo novo koje bi najveće probleme moglo da napravi danas i sutra.

Jugo ponovno stvara probleme u pomorskom saobraćaju, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije - od severnog Jadrana do Dubrovnika. Sem obale, kiša pada i u drugim delovima Hrvatske pa je već došlo do poplava.

Zbog obilne kiše za područje Istre i Like i Gorskog kotara izdat je za danas crveni alarm, a na snazi je i za ostatak obale zbog olujnog juga.

U gorju i na severnom Jadranu još je nepovoljnije jer je na snazi najviši stepen upozorenja za obilnu kišu i olujni vetar. Najintenzivnije će biti u noći i prepodne, kada su moguće i bujične poplave. Jugo će oslabiti i prerasti u buru, a uveče će opet da se pojača.

Obilne kiše na Jadranu se očekuju i u nedelju a tek od ponedeljka se može očekivati nešto lepše vreme.

Inače, oluja je sinoć u Umagu i okolini napravila veliku materijalnu štetu, saopštio je meteo portala Istramet.

Prema podacima, nastala je i kratkotrajna pijavica koja je za samo desetak sekundi napravila haos. U umaškoj luci potonula je jedna barka, a jak vetar oštetio je krov zgrade grada Umaga, dok je ulica Đuzepea Garibaldia prekrivena delovima crepa.

Vatrogasci su imali i intervencije zbog padanja stabala i izliva vode.

Na Facebooku meteoservisa RIMETEO javlili su da su Cres, Lošinj i Rab zbog jakog juga odsječeni od ostatka zemlje.

Obilna kiša koja čitavu noć neprestano pada stvorila je velike probleme i u Zagorju. Vatrogasci DVD-a Zlatar Bistrica javili su se s terena rekavši da ispumpavaju vodu sa puta prema Konjščini koja već ulazi u kuće.

(Kurir.rs/Index.hr/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track