Najnovije vesti

UŽASNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Policajac pucao u vazduh, okliznuo se, a metak usmrtio migranta! Dva policajca ga na rukama nosila 3 km do kola Hitne pomoći!
Foto: AP/Darko Vojinović

i dalje mu se bore za život

UŽASNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Policajac pucao u vazduh, okliznuo se, a metak usmrtio migranta! Dva policajca ga na rukama nosila 3 km do kola Hitne pomoći!

Hrvatska

Na nepristupačnom terenu u blizini Tuhobića u Gorskom kotaru policajac je naleteo na grupu od oko 15 migranata.

Opalio je hitac u vazduh kako bi u pomoć pozvao kolege. Zatim se sapleo i pod još nerazjašnjenim okolnostima pogodio migranta.

Kako saznaje 24sata.hr, policajac koji se sapleo je ranjenom migrantu pomogao. Kad je stigao njegov kolega, obojica su ranjenog migranta na rukama nosili više od tri kilometra do vozila Hitne pomoći koje nije moglo bliže da dođe.

foto: AP/Darko Vojinović

Hitna je migranta odvezla u KBC Rijeka, gde su ga operisali.

"Pacijent je operisan jer je zadobio prostrelne rane u predelu grudnog koša i stoamaka ", kažu u KBC-a Rijeka gde se i dalje bore za njegov život.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je migrant ranjen dok je s ostalim migrantima pokušavao da dođe do Slovenije.

"Policajci su sprečavali prelazak grupe koja je najverovatnije želela da se domogne Slovenije. Nadležno Županijsko državno tužilaštvo će sprovesti uviđaj", rekao je Božinović.

Dolaskom zime, migranti koji su smeštani u kampovima u Bosni i Hercegovini pokušavaju da se domognu zapadne Evrope. Ilegalno prelaze granicu s Hrvatskom te prolaze do Slovenije rutom kroz Gorski kotar. Stanovnici tog dela Hrvatske kažu da ih često viđaju i da ih nije strah.

"Ima vam ovde puno migranata, stalno tuda prolaze. Viđamo ih po vikendicama. Stalno su tu po šumi, i oni i vojska. Nije nas strah, samo ne možemo ići u šumu. Oni njih pokupe, a oni se vraćaju. Jedan dečko je šest puta pokušavao da pređe granicu, a oni bi ga svaki put uhvatili i vratili", kaže jedna gospođa.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...