Najnovije vesti

PREDSEDNIK SNV BORIS MILOŠEVIĆ PORUČIO: Situacija u Vukovaru je sve gora!
Foto: Youtube/Printscreen

narušena atmosfera

PREDSEDNIK SNV BORIS MILOŠEVIĆ PORUČIO: Situacija u Vukovaru je sve gora!

Hrvatska

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Boris Milošević izjavio je da situacija u Vukovaru u političkom i međunacionalnom smislu nije dobra i da su, kako vreme prolazi, sve lošije poruke koje se iz tog grada čuju.

"Od sednice Gradskog veća, održane pre mesec dana, dodatno je narušena atmosfera odlukama koje onemogućavaju svaki dijalog između vlasti i političkih predstavnika srpske zajednice", rekao je Milošević za Večernje novosti.

On navodi da je u prošlosti bilo perioda napretka u međunacionalnim odnosima, pogotovo nakon što je 2004. godine tadašnji hrvatski predsednik Ivo Sanader čestitao pravoslavni Božić, ali da se posle ulaska Hrvatske u EU situacija pogoršala.

"Tada počinje referendumska kampanja protiv ćirilice kao neprijateljskog pisma. Država je u tom periodu potpuno zakazala", kaže Milošević.

On dodaje da je strah od ćirilice u Hrvatskoj zapravo potpuno iracionalni strah od Srba.

Milošević kaže i da su u Hrvatskoj sve češći revizionizam i pokušaji prekrajanja istorije.

"Prisutan je preko raznih lažnih istraživača koje podržavaju pojedini društveni krugovi, a dobijaju novac za svoje delovanje i od države. Cilj je da se ustaški pokret i NDH dekriminalizuju što je u većoj meri moguće, a da se antifašistički partizanski pokret kriminalizuje.

Srbi koji su ustali na oružje protiv zločinačke NDH i fašizma se prikazuju isključivo kao četnici koji su "ustali protiv hrvatske države", dodaje predsednik Srpskog narodnog veća.

On ipak napominje da koliko god da je prisutan govor mržnje u javnom prostoru, on ipak nije prihvaćen od većine stanovništva u Hrvatskoj.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Pritnscreen/Youtube

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...