MILANOVIĆ OPLEO PO KOLINDI: Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsednicu, a o moralu da i ne govorim
Foto: Profimedia, EPA / Valda Kalnina

prepucavanje

MILANOVIĆ OPLEO PO KOLINDI: Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsednicu, a o moralu da i ne govorim

Hrvatska -

Predsednički kandidat SDP Zoran Milanović na svom se Facebook profilu osvrnuo na predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i njeno pomaganje ranjenom vojniku u Vukovaru dok je položio brojanicu na krst, ocenivši da je teško krivično delo jer je otkriven identitet hrvatskog vojnika, koji je zauvek treba da bude tajan.

"Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem precednica i ‘vrhovna zapovednica’ perfidno ‘pripomaže’ ranjenom hrvatskom vojniku da položi brojanicu na krst. Trenutak kasnije novinar pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih jedinica, ranjenom u incidentu u Avganistanu, kojom prilikom je, na užas cele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov saborac", napisao je Milanović.

On se upitao ko je TV ekipi otkrio identitet hrvatskog specijalca i namerno doveo do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi se istakla "brižnost" predsednice Hrvatske, preneo je N1 HRV.

"Koja moralna hijena stoji iza ovog bednog čina? Radi se, pre svega, o sasvim ozbiljnom krivičnom delu, s jasno izraženom namerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrednosti, s namerom pribavljanja lične koristi", ocenio je Milanović podvukavši da je nebitno je hoće li se vojnik ikada vratiti u operativni sastav - njegov identitet je zauvek tajna.

"Imamo potpuno nedoraslu i nezrelu predsednicu. O moralu da i ne govorim. Najveća su opasnost za hrvatsku vojsku etički i politički obezglavljeni lideri. Prvo ih u nedogled zadržavaju u odavno besmislenim misijama, a onda ih, ranjene, kao sitan kusur rabe u svojim sitnim političkim kockarlucima", napisao je Milanović.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Profimedia, EPA/Valda Kalnina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track