STRAŠAN RASPLET AFERE KOJA JE TRESLA HRVATSKU: Doktor našao telo lažne medicinske sestre koju je zaposlio i hteo da ženi
Foto: Printscreen Youtube 24sata hr

tuga

STRAŠAN RASPLET AFERE KOJA JE TRESLA HRVATSKU: Doktor našao telo lažne medicinske sestre koju je zaposlio i hteo da ženi

Hrvatska -

Veronika Pecolaj, koja se predstavljala kao medicinska sestra doktora Gorana Jusupa, tragično je nastradala a njeno telo je našao upravo lekar, čija je afera zatresla Hrvatsku.

Policijski službenici iz Obrovca dojavu su dobili oko 23 sata u četvrtak a Hitna pomoć je mogla samo da ustanovi smrt. Prema prvim informacijama, na telu nije bilo znakova nasilja, a više informacija biće poznato nakon uviđaja.

Veronika Pecolaj (26), predstavljala se kao medicinska sestra doktora Gorana Jusupa iz Obrovca iako nikada nije završila medinsku školu. Optužena je za lažno predstavljanje i neovlašćeno nošenje znakova službene osobe.

Slučaj doktora Gorana Jusupa i Veronike Pecolaj prva je objavila Nova TV u emisiji 'Provjereno'. HZZO je dvaput obavio kontrolu u Jusupovoj ordinaciji.

Nakon prve kontrole, u novembru 2018., utvrdili su nepravilnosti. Doktoru su naredili da ih ispravi, ali u ponovljenoj kontroli, u januaru 2019., HZZO je zaključio da to nije učinio pa je pokrenuo postupak za raskid ugovora s lekarom koga je napustilo oko 900 pacijenata.

(Kurir.rs/24sata.hr/Foto: Printscreen Youtube 24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track