ISTRANI SE SPRDAJU SA  PRESUDOM DA POZDRAV ZA DOM SPREMNI NIJE SPORAN: Da javimo Nemcima da je Hajl Hitler sasvim OK!
Foto: Beta/Dario Grzelj, Profimedia

bruka

ISTRANI SE SPRDAJU SA PRESUDOM DA POZDRAV ZA DOM SPREMNI NIJE SPORAN: Da javimo Nemcima da je Hajl Hitler sasvim OK!

Hrvatska -

Iz IDS-a su u četvrtak osudili odluku Visokog prekršajnog suda po kojoj, navode mediji, uzvik pevača Marka Perkovića Tompsona "Za dom spremni" na početku pjsme "Bojna Čavoglave" ne predstavlja nezakonito ponašanje, ironišući kako sada Nemcima treba javiti "da je pozdrav 'Hajl Hitler' sasvim OK".

Iako sa tog suda još nisu službeno objavili svoju odluku u tom predmetu, s obzirom da presuda još nije odaslana, IDS-ovci su se pozvali na medije koji su objavili da je sud odlučio kako sporni uzvik nije nezakonit, i poručili kako "s gnušanjem" gledaju na odluku suda koji odobrava isticanje ustaškog pozdrava.

"U zemlji koja za nekoliko nedelja preuzima predsedavanje Evropskom unijom, sud je odlučio da nema ništa spornog u veličanju fašizma. Fantastičan uvod u hrvatsko predsedanje", kažu u IDS-u i dodaju kako bi u ovom slučaju "trebalo javiti kolegama Nemcima da je pozdrav 'Hajl Hitler' sasvim OK".

Ističu da sav civilizovani svet jednoglasno osuđuje revitalizaciju zločinačkih režima poput fašizma i nacizma te na bilo kakav oblik promovisanja tih režima gledaju kao na anticivilizacijski čin, "osim Hrvatske".

Navode kako bezrezervno osuđuju takvu odluku, "u nadi da će se pojedinci prizvati pameti pre nego odluka postane pravosnažna", zaključujući da "Hrvatskoj zaista ne treba takva sramota".

Kurir.rs/Index.hr Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track