TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA SE POMIRIO SA OCEM PRE MASAKRA: Godinama nisu razgovarali, a onda je majci poslao OVU poruku!
Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

detalji

TROSTRUKI UBICA IZ SPLITA SE POMIRIO SA OCEM PRE MASAKRA: Godinama nisu razgovarali, a onda je majci poslao OVU poruku!

Hrvatska -

Filip Zavadlav se početkom januara pomirio s ocem Antom. Do tada su već godinama bili u svađi, kaže za 24sata.hr Filipova majka Etel Zavadlav.

Pokazala je i prepisku s Filipom iz 3. januara.

"Pomirio sam se sa tatom", piše Filip, a majka ga pita hoće li se onda vratiti tamo, da ne plaća najam. Filip je odgovorio da ne zna. Etel je ranije ispričala da Filip i njegov otac nisu bili u dobrim odnosima od događaja pre njegovog 18. rođendana i jedne ružne epizode.

"On i Filip nisu razgovarali godinama nego su se pomirili tek nekoliko dana pre ubistva", kaže Etel i tvrdi da je u ranijem sudskom postupku priznala zlostavljanje dece koje nije počinila zbog pritisaka i pretnji.

"To je sve potegnuo njihov otac kako bi dobio starateljstvo da može da dobija socijalnu pomoć i dodatak jer nije hteo da radi", tvrdi Etel.

Ante i Stanislav, odnosno otac i brat Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubistvo u Splitu, u petak su stigli na ispitivanje kod sudije istrage, ali nisu svedočili.

Stanislav je prekjuče povređen u napadu, ali nije se javio policiji ni zatražio lekarsku pomoć. Ispred zgrade splitskog suda rekao je kako poznaje osobe koje su ga pretukle.

Brat i otac nisu ispitani

"Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili, ja ih poznajem, neću govoriti koji su. Meni je još teža stvar što su tri mlada života izgubljena", rekao je Stanislav. Iz zgrade suda izašao je u pratnji dva policajca.

Portparol Županijskog suda u Splitu Damir Romac novinarima je rekao kako će otac i brat osumnjičenog za trostruko ubistvo u Splitu biti ispitani sledeće nedelje jer pre juče to nisu mogli zbog pretrpljenog stresa.

"Na ispitivanju pred sudijom istrage bili su pozvani otac i brat osumnjičenog, ali su zbog nedavnog događaja pod stresom i zbog toga nisu danas mogli dati izjavu. Obvezali su se da će sledeće nedelje državnom tužiocu koji vodi istragu, kad budu spremni, dati izjavu. Dakle, neće koristiti mogućnost da ne svedoče i oni će svedočiti, ali danas to nisu bili u stanju. Dalja procedura je takva da istragu vodi državni tužilac, pa o tome ne mogu govoriti, ali pretpostavljam da će spis biti poslat u Zagreb, gde će biti sprovedeno veštačenje nad osumnjičenim", rekao je Damir Romac i dodao:

"Istragu vodi državni tužilac, ali u situaciji kad se ispituju svedoci koji su rodbina, koji imaju po zakonu pravo da ne svedoče, onda ih ispituje i sudija istrage.

Pretučen u Splitu

Stanislav je za portal Index demantirao da je njegov brat krenuo u ubilački pohod zbog njega. Tvrdi da je Filip bio u sukobu s dvojicom koje je ubio, Marinom Bobanom i Juricom Torlakom, te da su oni iznuđivali novac od njega.

U četvrtak, dan pre pokušaja ispitivanja na splitskom sudu, Stanislav je fizički napadnut. U popodnevnim satima je upao u taksi i zatražio pomoć od vozača.

"Nisam znao šta bih, ušao je u auto. Nisam ga ni znao od pre. Ušao mi je u auto i pitao može li do grada. Povezao sam ga, a on mi govori: 'Barba, ja sam vam brat od onoga što je napravio onu tragediju'", ispričao je za 24sata taksista koji je Stanislava povezao deo puta, a onda ga ostavio na autobuskoj stanici i pozvao policiju.

"Imao je oguljeni dio lica na desnoj strani glave, kao kad padneš sa motora i ostane ti crveno", rekao je taksista.

Osumnjičeni Filip Zavadlav se trenutno nalazi u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu i čeka na psihijatrijsko veštačenje.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja