MAJKA I SIN PREVARILI HRVATSKU ZA OKO 154.000 EVRA, PA POBEGLI U SAD: Za njima je raspisana potraga!
Foto: Profimedia

UZIMALI NOVČANU POMOĆ

MAJKA I SIN PREVARILI HRVATSKU ZA OKO 154.000 EVRA, PA POBEGLI U SAD: Za njima je raspisana potraga!

Hrvatska -

Dubrovačka policija je kriminalističkim istraživanjem osumnjičila 47-godišnjakinju za tri krivična dela - davanje lažnog iskaza, krivotvorenje isprava i prevaru.

Sumnjiči se da je, sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe i svog 28-godišnjeg sina, prilikom podnošenja zahteva za priznavanje prava na porodičnu invalidninu (novčana pomoć od države) kao članu porodice smrtno stradalog hrvatskog branitelja dala lažan iskaz o svom bračnom statusu, čime je dovela u zabludu radnike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i radnike Kancelarije državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su joj priznali pravo na porodičnu invalidninu i penziju kao sukorisnicima.

Takođe se sumnjiči da je od trenutka podnošenja zahteva, odnosno od 2012. godine, kontinuirano dostavljala falsifikovane potvrde o redovnom školovanju svog sina u SAD-u. Na osnovu svega navedenog, isplaćen im je novčani iznos od preko milion kuna, odnosno 1.147.240 kuna (oko 154.125 evra).

Osim 47-godišnjakinje, krivično je prijavljen i njezin 28-godišnji sin i to zbog krivičnog dela prevare. S obzirom na to da se osumnjičeni majka i sin nalaze u SAD-u, te su trenutno nedostupni policiji, za njima je raspisana potraga.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track