KINESKI BROD STIGAO U HRVATSKU: Usidren u Pločama, posada odmah proverena na koronavirus
Foto: EPA/ETIENNE LAURENT

strah od bolesti

KINESKI BROD STIGAO U HRVATSKU: Usidren u Pločama, posada odmah proverena na koronavirus

Hrvatska -

Brod kineske kompanije COSCO Shipping, koji je 25. januara iz Kine krenuo ka Hrvatskoj sa čeličnom konstrukcijom za Pelješki most, stigao je danas pred luku Ploče, gde je usidren, a sprovedeni nadzor sanitarne inspekcije pokazao je da posada nema koronavirus, prenosi SeeBiz.

Kineski brod "Da Yu Xia" stigao je pred Luku Ploče jutros oko tri sata, a kako javljaju lokalni mediji, na brodu su samo 22 člana posade bez kineskih radnika, koji bi ostali u Hrvatskoj nakon iskrcaja tereta. Oni će iskrcati 29 čelicnih nosača za Pelješki most i osam dizalica, ukupne težine oko 200 tona.

Lučki kapetan u pločanskoj Luci Joško Nikolić rekao je da je brod prošao kontrolu granične policije i sanitarne inspekcije, nakon cega bi tokom dana trebalo da otplovi do samog gradilišta Pelješkog mosta u Komarni. Nikolić kaže da je brodu odobrena pozicija za iskrcaj specijalnih nosača, što bi moglo da se dogodi veće tokom dana.

"Neće pristajati nigde na obali. Sanitarna inspekcija izdala je potvrdu o zdravstvenoj bezbednosti broda", dodao je Nikolić.

Kineski brod je do dolaska u Luku Ploče već prošao inspekcije u Singapuru i Sueskom kanalu. Montaža čelične konstrukcije Pelješkog mosta trebalo bi da počne u martu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: EPA/ETIENNE LAURENT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track