POBIO CELU PORODICU RADOSAVLJEVIĆ! NIJE POŠTEDEO NI DECU Danas peca, lumpuje, sluša Tompsona i SMEJE SE U LICE SRBIMA
Foto: Facebook/Grad Daruvar

Jezivo

POBIO CELU PORODICU RADOSAVLJEVIĆ! NIJE POŠTEDEO NI DECU Danas peca, lumpuje, sluša Tompsona i SMEJE SE U LICE SRBIMA

Hrvatska -

Pripadnik Hrvatske vojske Jožica Mudri na današnji dan ubio je na vrlo svirep i okrutan način Radeta Radosavljevića, njegovu suprugu Jovanku i dvoje maloletne dece Dejana (14) i Nenada (10) za šta je osuđen 15 godina, nije izdržao ni pola kazne, vratio se u Daruvar, gde uživa u pecanju šarana, lumpuje s ortacima i sluša Tompsona.

„Toga dana, oko 19.15 časova, u kuću Radosavljevića navratio je Jožica Mudri u uniformi vojnog policajca i u toku višečasovnog razgovora sa vlasnikom kuće, motivisan činjenicom da su Radosavljevići srpske nacionalnosti, izvadio pištolj iz futrole i iz neposredne blizine u njih ispalio 11 metaka pucajući im u glave. Pošto je Dejan i nakon pucnjave davao znakove života, Mudri mu je kuhinjskim nožem zadao još osam ubodnih rana po grudnom košu i stomaku. Zatim je tela mrtvih Radosavljevića posložio po podu trpezarije jedno do drugoga, te ih minirao plastičnim eksplozivom, što je prouzrokovalo njihovo komadanje i oštećenje cele kuće. A nakon toga čina iz kuće Radosavljevića ukrao jedan video rekorder i jedan daljinski upravljač i odneo ih na poklon svojoj devojci Tajani Biljan“, ovo je samo deo iz presude kojom je 1994. godine Mudri osuđen na 15 godina zatvora.

Međutim hrvatsko pravosuđe još tada pokušalo i uspelo da sakrije klasičan ratni zločin!

– Mada je ubica faktički naređenje pred svedocima u jednom lokalu dobio od svog komandira Miroslava Guberovića koji mu je za likvidaciju dao i automobil i još jednog pripadnika iz te jedinice, on nije osuđen za ratni zločin. Zbog toga su otac i sestra Radeta Radosavljevića tužili Hrvatsku. Otac u međuvremenu umire, a Županijski sud u Bjelovaru 2007. godine odbija tu žalbu uz obrazloženje da sestra Milica nema prava na naknadu zato što u vreme zločina nije živela sa žrtvama! – može li objašnjenje biti ironičnije – pita Savo Štrbac iz Veritasa i dodaje da su istovetan stav zatim zauzeli i Vrhovni i Ustavni sud Hrvatske.

– S obzirom da je izgubila sporove, sudovi su presudili da ona državi Hrvatskoj naknadi trošak parničnog postupka u iznosu od oko 25.000 evra. Na sličan način je prošla sa svojom tužbom i Jovankina majka, Pela Medaković koja je na kraju morala da plati oko 1.300 evra na ime sudskih troškova. Ubica je odavno izišao iz zatvora i danas živi u Daruvaru kao ugledan domaćin i „zaslužni učesnik Domovinskog rata“. I ne propušta priliku da se Milici prilikom susreta ne nasmeje u lice – ističe predsednik „Veritasa“.

Štrbac podseća da likvidacija ove porodice spada u red najmonstruoznijih koje su počinjene na teritoriji Hrvatske tokom poslednjeg rata.

– U decembru 1991. je u Zagrebu likvidirana tročlana porodica Zec, u januaru 1992. u Erveniku kod Knina, četvoročlana porodica Čengić, a mesec dana kasnije u Cerni kod Županje i porodica Olujić – podseća Štrbac.

U Daruvaru je Jožica Mudri dočekan od strane lokalne hrvatske zajednice kao heroj. Postao je "ugledan član društva". Oženio se Danijelom i postao otac dva sina. Aktivan je na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter. Uživa u pecanju šarana, pravljenju riblje čorbe i pečenju jagnjića i prasića.

Neki Srbi prozivaju ga za ubistvo porodice Radosavljević na društvenim mrežama, kače linkove o tom zločinu, Jožica Mudri im ne odgovara.

www.zlocininadsrbima.org

Foto: Facebok/Grad Daruvar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track