Najnovije vesti

KORONAVIRUS STIGAO BLIZU SRBIJE: Prvi slučaj potvrđen u Hrvatskoj, oboleo mlađi muškarac koji je došao iz Milana (VIDEO)
Foto: EPA/NICOLA FOSSELLA

panika

KORONAVIRUS STIGAO BLIZU SRBIJE: Prvi slučaj potvrđen u Hrvatskoj, oboleo mlađi muškarac koji je došao iz Milana (VIDEO)

Hrvatska

U Hrvatskoj je zabeležen prvi slučaj koronavirusa, rekao je danas premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare. On je naveo da je reč o mlađem muškarcu koji ima blaži vid bolesti i nalazi se u izolaciji u zagrebačkoj bolnici.

Reč je o hrvatskom državljaninu koji je od 19. do 21. februara boravio u Milanu. Ministar zdravstva Vili Beroš je precizirao da mladić ima blage simptome bolesti i da se nada da će tako i ostati. On je dodao da su nalazi stigli nešto pre podneva, pa da još nisu poznati drugi detalji.

"Ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stepen naše pripreme i odbrane, kao i mera koje preduzimamo. Koncentrisaćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način", rekao je ministar.

On je naglasio da je reč o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripu i dodao da ne očekuje veće oboljevanje i komplikacije od onih sličnih gripu.

Ministar je rekao i da se u bolnici u Rijeci nalazi devetoro državljana Hrvatske koji su radili u jednoj fabrici u regiji Lombardija u Italiji. Samo jedan od njih pokazuje simptome slične prehladi, a još se čekaju rezultati analiza.

Hrvatski mediji navode da je upravo u toj fabrici kod više osoba potvrđen koronavirus.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: EPA/NICOLA FOSSELLA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...