TREĆA ŽRTVA KORONE U HRVATSKOJ: Preminula žena onkološki bolesnik iz Slavonskog Broda! Ukupno obolelo 495 osoba!
Foto: Profimedia

borba protiv korone

TREĆA ŽRTVA KORONE U HRVATSKOJ: Preminula žena onkološki bolesnik iz Slavonskog Broda! Ukupno obolelo 495 osoba!

Hrvatska -

U Slavonskom Brodu danas posle podne preminula je bolesnica koja je bila pozitivna na Covid-19, objavio je Štab civilne zaštite Hrvatske.

Reč je o žženi rođenoj 1955. godine, koja je bila onkološki bolesnik, navodi Štab, a prenosi Hina.

U Hrvatskoj su danas registrovana 53 nova slučaja, ukupan broj obolelih je 495, umrlo je troje od poslednica zaraze korona virusom.

"Uzlazni krak krivulje je očekivan, važno je da epidemiološke službe deluju promptno. Nije nam lako, ali miislim i dalje da zdravstveni sistav adekvatno reaguje na epidemiju", rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare.

U Hrvatskoj je ukupno testirano 3.392 uzoraka, a 10 osoba je na respiratoru. Sedmoro ljudi je na respiratoru u Zagrebu, dvoje u Osijeku i jedan u Rijeci. Prosečna starost bolesnika na respiratoru je 61 godina, a većina njih ima i druge hronične bolesti, rekao je Beroš.

Prosečna starost obolelih je 49,4 godina, u samoizolaciji je 20.000 građana, više od 2.000 kontakata se intenzivno prati, a 150 osoba je u karantinu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Hrvatske.

Među zaraženima je i 15 bolničkih lekara, jedan porodični lekar, pet specijalizanata, sedam medicinskih sestara i jedan biohemičar.

Pozitivna na koronavirus su i tri pripadnika kontingenta Hrvatske vojske u Litvaniji, četvrti je u procesu testiranja, a 39 vojnika je u samoizolaciji, rekao je savetnik načelnika Glavnog štaba za zdravlje general Boris Zdilar.

Na današnjoj konferenciji za novinare prvi put je između članova Nacionalnog štaba i novinara postavljena staklena barijera koja sprečava kontakt i prenos virusa.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track