Najnovije vesti

MILANOVIĆ O PRAĆENJU GRAĐANA PREKO MOBILNIH TELEFONA: To nisu čista posla!
Foto: Beta/Damir Senčar

u jeku pandemije

MILANOVIĆ O PRAĆENJU GRAĐANA PREKO MOBILNIH TELEFONA: To nisu čista posla!

Hrvatska

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da treba sprovesti istragu zbog prodora koronavirusa u domove za stare i nemoćne.

On je ocenio da su mere u većini država manje-više iste i da je dobro što zasad nema profiterstva, ali je ukazao da je u Mađarskoj premijer preuzeo diktatorska ovlašćenja.

"Nalazimo se u situaciji koja je nepoznata, ali se već mesecima zna da virus ubija starije ljude i one sa ozbiljnim zdravstvenim problemima", rekao je Milanović i dodao da bi zato trebalo ispitati kako je bolest ušla u domove za stare.

"Mi smo iz nekog razloga formirali štab u kojem je ministar zdravlja član, umesto da bude na čelu vanredne situacije. Mere treba ojačati dvotrećinskom većinom u Saboru, a to se posebno odnosi na one koje se tiču ljudskih prava", rekao je Milanović.

Prema njegovim rečima, neke odluke kriznog štaba pravno nisu najbolje rešene, a napao je vladu zbog guranja zakona o praćenju ljudi mobilnim telefonima, uz poruku da "to nisu čista posla“.

"Krizni štab ograničio je građanima kretanje, ali ne znam na osnovu koje zakonske odredbe. Građani u slučaju ograničavanja kretanja imaju pravo na naknadu. To je utuživo", rekao je Milanović.

Kurir.rs/Index.hr/Fonet

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...