SPLITSKA POLICIJA RAZBILA NARKO-BANDU: Vođa preživeo 2 atentata, ispod jastuka pronađen pištolj sa metkom u cevi (VIDEO)
Foto: Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

ovako je izgledalo hapšenje

SPLITSKA POLICIJA RAZBILA NARKO-BANDU: Vođa preživeo 2 atentata, ispod jastuka pronađen pištolj sa metkom u cevi (VIDEO)

Hrvatska -

Ukupno 7 ljudi je uhapšeno u četvrtak u velikoj akciji policije i Uskoka na području Splita zbog sumnje da su počinili tri vrste krivičnih dela: planiranje ubistva, podmetanje požara pod dva lokala i zloupotreba opojnih droga tj. šverc opijata u Hrvatsku.

Počinili su ih članovi grupe, na čijem je čelu 31-godišnji Dean Majstorović zvani Điđi, poznat po tome što je preživeo dva atentata.

Kako se Majstorović žalio na gubitak pamćenja, pozvana je stalna sudska veštakinja psihijatar koja je razgovarala s njim pre ispitivanja. Utvrdila je da je pravno sposoban.

Tačne uloge pojedinih članova, pa i Luke Buzdovačića (35) zvanog Sken i Ivana Šunjića (30), detaljno su navedene u rešenju o otvaranju istrage, a u svakom pojedinom krivičnom delu Majstorović je naveden kao organizator i u nekima i kao počinilac. kako se navodi, Majstorović je organizovao ubistvo T. M. (32) iz Splita, koji je od njega tražio 270.000 evra zbpg duga nastalog u sporu zbog prodaje droge.

foto: Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

Ostali uhapšeni su: Luka Buzdovačić (35) zvani Sken, Jerko Malvasija (34) zvani Jere, Ivan Šunjić (30), Hrvoje Miljak (32) zvani Castro, Dino Stojanović (38), svi iz Splita. Prilikom hapšenja jednog od osumnjičenih, ispod jastuka pronađeno je vatreno oružje sa municijom u cevi što najbolje objašnjava o kojem profilu pripadnika kriminalnog miljea se radi.

Prema istražiteljima, Majstorović je određivao šta koji član bande treba da uradi tokom izviđanja lokacija pogodnih za atentat.

Učestvovao je u izazivanju požara na ugostiteljskim objektima u Splitu 7. oktobra prošle godine zbog osvete prema T. M.-u, čiji je rođak vlasnik navedenih kafića.

Majstorović se sumnjiči da je dogovarao dovoz heroina, kokaina i marihuane iz Južne Amerike, Holandije i Belgije brodovima i avionima, zbog čega je i odlazio u te zemlje.

Ko je bio meta atentata?

Meta atentata bio je T.M. iz Splita, koji živi u Nemačkoj, gde je Majstorović znao često da odlazi. Pravosuđu je T.M. poznat kao jedan od četvorice optuženih nakon javnog objavljenog snimka "kliški pir" na kojoj su zvanice na jednoj svadbi 2015. godine pucali iz kalašnjikova i pištolja, javlja Slobodna Dalmacija.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track