UHAPSILI ZAGREPČANINA, A U STANU MU NAŠLI ČUDO OD 5,5 METARA: Ovolikog pitona nikad nisu videli (FOTO)
Foto: Facebook/Zoološki vrt grada Zagreba

jedva ga odneli u zoo vrt

UHAPSILI ZAGREPČANINA, A U STANU MU NAŠLI ČUDO OD 5,5 METARA: Ovolikog pitona nikad nisu videli (FOTO)

Hrvatska -

Ekipa Azila u hrvatskom Dumovcu dugo će pamtiti dan kada je policija privela jednog muškarca u Zagrebu, a u njegovom stanu našla ogromnog ljubimca -pitona.

"Akcija zadivljujućih dimenzija u petak uveče! Terenska ekipa u svom vozilu nikada nije imala tolikog gmaza! Radi se o burmanskom pitonu dugom 5,5 metara i teškom oko 50 kilograma.

Ekipa Azila u Dumovcu ga je preuzela na poziv policije jer je pokrenut postupak pred njegovim vlasnikom. Naviknuti na sitnije životinje, ovaj su put doslovno imali pune ruke posla.

Reptila su ukrcali u vozilo i odvezli u prostor za oporavak u Zoološkom vrtu Zagreba. I tamo je pridošli piton izazvao divljenje jer je najduži u Vrtu više od dva metra kraći od novog gosta.

Utvrđeno je da je zmija dobrog zdravlja i opšteg stanja. Piton je smešten u karantin i tamo će ostati narednih dana dok Zoološki vrt od nadležnih institucija ne dobije uputstva o njegovom daljem smeštaju", objavljeno je na Fejsbuk stranici Zagrebačkog zoološkog vrta uz fotografije impresivne zmije.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook/Zoološki vrt grada Zagreba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track