GNUSAN ANTISRPSKI GRAFIT ISPRED ŠKOLE U SPLITU: Je*** ćemo srpske žene i decu!
Ilustracija, Foto: Profimedia

u blizini glasačkog mesta

GNUSAN ANTISRPSKI GRAFIT ISPRED ŠKOLE U SPLITU: Je*** ćemo srpske žene i decu!

Hrvatska -

U Hrvatskoj je osvanuo novi gnusni antisrpski grafit, i to kod biračkog mesta u Splitu.

"Je*** ćemo srpske žene i decu", piše na grafitu koji je ispisan na ulici kod splitske Osnovne škole Kman-Kocunar.

Reč je o identičnom natpisu koji su neki pripadnici Bad Blue Boysa u formi transparenta istakli prije mesec dana u zagrebačkoj Kustošiji, zbog čega su završili u pritvoru.

"Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle, tamo gde ga danas može videti velik broj građana koji će izaći na izbore", piše portal Novosti.

Nešto kasnije, grafit je uklonjen, a protiv nepoznatog počinioca biće podignuta prijava.

Jerko Kurevija, zadužen za odnose sa javnošću u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, rekao je da su komunalne službe uklonile grafit, ističući da su policijski službenici izašli na mesto događaja i da se sprovede mere i radnje iz nadležnosti policije.

Gradonacelnik Splita Andro Krstulović Opara rekao je da neće dozvoliti bilo kakve parole mržnje i poziva na nasilje i netrpeljivost, naročito prema bilo kojoj manjini.

Dalmacija danas, pozivajući se na lokalno stanovništvo, navodi da gnusni grafit nije nastao danas, nego tu stoji od završetka školske godine, ali nije poznato zašto se do sada nije reagovalo.

Kurir.rs/Portalnovosti.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track