ZAGREB I DELOVE HRVATSKE POGODILA JAKA OLUJA: Vetar lomio stabla i krovove, intervenisali i vatrogasci, građani u panici
Foto: Profimedia

NEVREME

ZAGREB I DELOVE HRVATSKE POGODILA JAKA OLUJA: Vetar lomio stabla i krovove, intervenisali i vatrogasci, građani u panici

Hrvatska -

Zagreb i delove centralne i severne Hrvatske sinoć je pogodila oluja, koja je uzrokovala i probleme.

Snažan vetar lomio je stabla, a morali su da intervenišu i vatrogasci. Vetar je lomio i delove krovova.

Zabeležena je i intervencija Hitne pomoći. Naime, u Rugvici je vetar srušio veliko stablo na ulicu u trenutku kad je njom prolazio automobil. Čitateljka portala Index.hr je javila da je čovek iz automobila dobro i povređena mu je samo ruka. Na mesto događaja izašli su i vatrogasci koji su uklonili drvo koje se srušilo po celoj dužini ulice.

Na mernoj stanici na Trešnjevki zabeleženi su jaki udari vetra od 50 kilometara na sat, dok je tokom noći počala da pada i jaka kiša, piše ovaj portal.

Vatrogasci su i na zagrebačkoj Savici intervenirali zbog vetra koji je rušio stabla.

Građani su bili pomalo uplašeni.

"Jako duva. Nisam odavno videla ovakvo nevreme. Počela su mi da mi lupaju vrata u stanu, mislila sam da je zemljotres", iskustvo je čitateljke 24sata.hr.

Nevreme je otišlo i ka Jadranu. Olujni vetar stvara probleme u saobraćaju, pa su, između ostalog, zatvorene deonica autoputa A1 i Paški most. U prekidu su i neke trajektne linije.

Kurir.rs/Index.hr/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track