VRATITE MI MOG PITONA: Zagrepčanin kome je oduzet reptil od 5,5 metara ovako brani držanje čudovišta
Foto: Facebook/Zoološki vrt grada Zagreba

šta reći

VRATITE MI MOG PITONA: Zagrepčanin kome je oduzet reptil od 5,5 metara ovako brani držanje čudovišta

Hrvatska -

Tačno je da sam imao biljke na terasi, ali nije bilo 25, već 19, i uzgajao sam ih radi lične upotrebe, a ne radi preprodaje, kako tvrde, započeo je priču T. M. (37) sa zagrebačkog Jaruna .

U žižu javnosti je dospeo nakon što se saznalo da je u stanu, osim stabljike marihuane visoke između 10 i 130 cm, držao burmanski piton dugačak 5,5 metara i težak oko 50 kilograma. O pitonu, koji je bio dobrog zdravlja i opšteg stanja, privremeno je zbrinuo tim Prihvatilišta za zanemarene životinje Grada Zagreba i Zoološkog vrta grada Zagreba.

Trenutno se nalazi u karantinu. Njen vlasnik kaže da se zmija zove Bigi i da ima oko sedam godina. Odlučan je da vrati Bigija kući što je pre moguće.

"To nije moja prva zmija, imao sam ih jedanaest. Kada sam je dobio, bio je dugačak 30-35 centimetara i stao je u plastični kontejner za sladoled. Prvo sam ga nahranio pacovima. Kako je rastao, nisam hteo da ga hranim zečevima, jer oni vole to, ali hranim ga svake dve nedelje smrznutim i odmrznutim pilićima “, kaže T.M.

Takođe je imao i kraljevskog pitona, koji je puzao preko krova komšijama na terasi pre pet godina.

"Moja poznanica ga je pustila na krov. I tog pitona je odvela u prihvatilište", kaže sagovornik, objašnjavajući da je kraljevski piton manji od burmanskog pitona i naraste do dva metra.

U oktobru 2017. godine, neko ga je anonimno prijavio da šeta zmiju napolju. Tada je inspekcija Ministarstva zaštite životne sredine došla do njegovog stana. Inspektor je utvrdio da je zmiju legalno kupio u prodavnici za kućne ljubimce. U nalazu, koji nam je dao na uvid, izjavili su da je zmija u redu i urednom okruženju, te ga upozorila da je ne izvlači zbog sigurnosti i ljudi i samih zmija.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Facebook/Zagrebački Zoo vrt

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja