DOŠLI NA CRES NA PRODUŽENI VIKEND, PA OSTALI 4 MESECA: Korona virus zarobio nemačku porodicu u Hrvatskoj
Foto: Profimedia

pandemija

DOŠLI NA CRES NA PRODUŽENI VIKEND, PA OSTALI 4 MESECA: Korona virus zarobio nemačku porodicu u Hrvatskoj

Hrvatska -

Nemačka porodica koja je doputovala na hrvatsko ostrvo Cres, gde ima brodić, na produženi vikend još 12. marta, zbog korona virusa još se nije vratila u Minhen.

Tročlana porodica odlučila je preko noći da iz Minhena krene prema Cresu, da bi proveli produženi vikend i pripremili brod za putovanje.

"Sve je teklo mirno, koliko je moglo biti u tom početnom haosu. Stigli smo na naš ''Merlin'' oko 14 sati. Tačno, ali tačno tri sata kasnije, zove nas prijatelj. ''Gde ste'', upita. Evo nas na Cresu, odgovorismo", ispričala je za Jutarnji Sabina Rist, poreklom Slovenka.

Potom je usledilo pitanje: "Pa je l'' vi znate da su granice zatvorene?!”.

A, a onda je, kaže, nastao šok.

Porodica Rist, Sabina, njen suprug Volfgang i osmogodišnja ćerka Elina shvatili su - zarobljeni su.

"Dok si rek'o keks, zatvoreno je sve, a ubrzo i trajektne linije", ispričala je Sabina. Opisujući kako se lepi četverodnevni izlet u Hrvatsku pretvorio praktično u boravak u kavezu.

Ipak, odlučili su da ostanu, a nakon što su organizovali Elinu školu i suprugov posao putem interneta, Sabina kaže da je u početku sve bilo super.

"Družili smo se, šetali, gledali TV, kuvali i otkrivali recepte na brodu, a dobro je što nismo morali u samoizolaciju. Ali ubrzo, znate, nije bilo baš sve lako. Mali prostor, odlazak u radnju pod maskama, gde su nas pratili razni pogledi jer govorimo nemački…", ispričala je Sabina.

Policija je takođe obavila razgovor sa njima, objasnili su im situaciju.

"Konačno nije za žaljenje, lepše je na moru, na Cresu, u ovoj divnoj marini, nego negde zatvoren u stanu. Šetnja i bicikli ubrzo su nam postali najbolji prijatelji, iako nas ni vreme nije baš mazilo. Ali, neka, jedno, i to veliko iskustvo više", ispričala je Sabina i dodala da je ćerka Elin na Cresu završila i treći razred minhenske osnovne škole.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track