ŠKOT POSLE 40 GODINA UPOZNAO OCA MLADENA IZ SPLITA: 2 godine kasnije doživeo je veliki šok (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

dirljiva priča

ŠKOT POSLE 40 GODINA UPOZNAO OCA MLADENA IZ SPLITA: 2 godine kasnije doživeo je veliki šok (VIDEO)

Hrvatska -

Ovonedeljna epizoda britanske televizijske emisije "Izgubljena porodica objavila je priču jednog Škota koji je napokon sreo oca iz Splita.

Robert Lindsej iz Škotske imao je srećno detinjstvo. Odgajala ga je majka Meri, ali je uvek sanjao da pronađe oca. Meri se preselila u London s 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku gde je saznala da je trudna.

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđevića bilo je pismo u kojoj Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspeo da kontaktira pa ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju porodice. Otac i sin prvi put su se susreli u Hrvatskoj. Mladen je tvrdio: "Sad je on moj sin i zadržaću ga što je duže moguće".

Nakon nekoliko meseci, Robert je odlučio da njegov otac mora da upozna unuke, pa je celu porodicu odveo u Hrvatsku.

Mladen je bio ponosan i govorio bi da ima sina gde god bi išli.

Sastanak je bio početak, ali u dve godine postalo je nemoguće izgraditi vezu na daljinu nakon čitavog života. Jednom kada su nastavili sa svojim životom u Škotskoj, redovni kontakti postali su sve ređi, a 2017. godine došlo je do potpunog zatišja.

Robert je ubrzo saznao da mu je otac umro 2017. godine, što je donelo novi emotivni šok.

"Pokazalo se da je neko vreme bio bolestan, ali nikada mi nije rekao. Kako vreme prolazi, postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je da pomislim da ga više nikada neću videti", rekao je Robert.

Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj.

"Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije. Mislio sam da imamo više vremena", rekao je.

Prošle godine Robert je odao počast na Mladenovom grobu gde je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. Ali Robertu sreću predstavlja što ga je upoznao pre smrti i gleda na svog oca kao časnu i dobru osobu.

"Učinio je ispravnu stvar kada se sreo sa mnom na početku i osećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin", priznao je Robert u emisiji.

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track