Najnovije vesti

SRAMNI NAPAD NA SRPSKU POSLANICU U HRVATSKOM PARLAMENTU: Saborska koleginica s podsmehom ispravljala Anjin govor! VIDEO
Foto: printscreen

skandal

SRAMNI NAPAD NA SRPSKU POSLANICU U HRVATSKOM PARLAMENTU: Saborska koleginica s podsmehom ispravljala Anjin govor! VIDEO

Hrvatska

Posle potresnog govora sa govornice hrvatskog Sabora Anje Šimprage poslanica SDS S, koja je ispričala svoje sećanje na akciju "Oluja" kada je kao osmogodišnja devojčica s porodicom izbegla u Srbiju, usledio je skandalozni napad na nju.

Naime posle njenog izlaganja i aplauza koji je dobila javila se poslanica Karolina Vidović Krišto i isprozivala je zbog njenog govora. Ona se javila za reč zbog navodne povrede poslovnika, a kada je dobila reč osula je paljbu po srpskoj poslanici.

"U Hrvatskoj i u Hrvatskom saboru službeni jezik je hrvatski. Nije tačno nego točno, nije 4. avgust nego 4. kolovoza", rekla je Vidović Kristo kroz smeh.

"Ovih dana svi pričaju o 'Oluji'. Bez obzira na to koliko o tome doista znaju, jesu li proživeli te ratne strahote ili su ih samo posmatrali. Bez obzira na to iz kojeg su ih ugla doživeli", počela je ona.

"Svake godine u ovo vreme, dete progovara u meni. Sećanje jedne devojčice iz kolone. Tog 4. avgusta 1995. imala sam tačno osam godina. Najednom i nebo je promenilo boju. Sparina je otežavala disanje, nije slutilo na dobro", prepričavala je šimpraga sećanje na taj dan, prenosi Index.hr.

S ruksakom kupljenim za drugi razred osnovne škole, priča, bila je spremna za put, "put koji nije imao ime, put koji je vodio ko zna gde",  Kako je dodala, od Knina, do Petrovačke ceste, preko Banjaluke, a otuda bez stajanja išli su prema Srbiji gde su bili do 1999. godine.

Želja za rodnim krajem bila je, kaže, jača pa su se u Knin vratili 1999. godine - "na svoj kamen, pored svoje reke, među svoje ljude", rekla je između ostalog Anja za saborskom govornicom.

Kurir.rs

Foto printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...