MILANOVIĆ GORI OD TUĐMANA: Hrvatima pokušali da uvale ZLOČINAČKI UDRUŽENI PODUHVAT, a to je glupa izmišljotina!
Foto: Beta/Dario Grzelj, Profimedia

NJEGOVO VIĐENJE AKCIJE OLUJA

MILANOVIĆ GORI OD TUĐMANA: Hrvatima pokušali da uvale ZLOČINAČKI UDRUŽENI PODUHVAT, a to je glupa izmišljotina!

Hrvatska -

Predsednik Zoran Milanović izjavio je danas da je bilo pokušaja da se Hrvatskoj u haškom tribunalu, kako je rekao, “uvali” udruženi zločinački poduhvat, što je "glupa izmišljotina" i ta namera je propala.

"Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali pre svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački poduhvat. To je propalo kao namera”, rekao je Milanović.

Dodao je da je Hrvatska imala sreće da nijedan od njihovih generala nije osuđen.

“Zločinački poduhvat je jedna loša namera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina”, rekao je Milanović na svečanosti povodom završetka obuke druge eneracije za razvoj vođa Marko Babić i prijemom ratnih komandanta iz Domovinskog rata.

Time je praktično počelo obležavanje vojno-policijske akcije Oluja, najvećeg ogzodusa počinjenog nad Srbima od Drugog svetskog rata na tlu Hrvatske.

Podsetio je još da će dodeliti odlikovanje brigadama iz BiH koje su spašavale Bihać, ali pre svega Hrvatsku.

Inače, u haškom tribunalu su nakon rata prvostepeno na višegodišnje zatvorske kazne za počinjeni ratni zločin nad srpskim civilima tokom Oluje osuđeni generali Ante Gotovina I Mladen Markač, ali je drugostepenom odlukom ta presuda preinačena u oslobađajuću.

Gotovina i Markač u Hrvatskoj su dočekani kao najveći heroji.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track