PODIGAO ŠATOR PRED BOLNICOM JER MU NE DAJU DA BUDE SA SINOM: Potez očajnog oca privukao veliku pažnju (VIDEO)
Foto: Facebook/Roberto Mateš

ispred jedne hrvatske bolnice

PODIGAO ŠATOR PRED BOLNICOM JER MU NE DAJU DA BUDE SA SINOM: Potez očajnog oca privukao veliku pažnju (VIDEO)

Hrvatska -

"Tata, ne ostavljaj me", zapomagao je Šimun (7) koji je po naredbi osoblja morao sam da ostane u bolnici u hrvatskom Pakracu.

Njegov otac mu je poručio: "Nikad te neću ostaviti, zamisli samo da sam u drugoj sobi koja je skroz blizu tvoje, baš kao kad smo kod kuće".

Pošto nije mogao da bude sa svojim sinom u bolnici, Roberto Mateš (47) pred bolnicom je podigao šator, u njega stavio dušek na naduvavanje za plažu i kanister vode.

Nabavio je dva voki-tokija i jedan odneo Šimunu. Bilo je to u ponedeljak. Dva dana ranije dečak, koji je inače zdrav, dobio je temperaturu 38,6 koja nije padala, pa su ga roditelji odveli u bolnicu. Nakon što su mu snimili pluća, lekari su posumnjali na bakterijsku upalu pluća i odlučili da ga zadrže.

Zbog strogih mera protiv korona virusa lekari su rekli roditeljima da nijedno od njih ne može da boravi u bolnici uz Šimuna nego da mogu da ga posećuju svakog dana na samo 15 minuta.

"Znao sam za te mere i strepeo zbog njih, ali tek kad sam ih iskusio na sopstvenoj koži, dotukle su me. Ne bih to poželeo ni najgorem neprijatelju", očajan je Roberto.

Prošle noći pala je kiša.

"Padala je kiša i duvalo kao ludo. Sve mi je probilo u šator. Bio sam mokar i bilo mi je hladno, ali nisam hteo da idem kući. Živim 15 kilometara odavde i tamo Šimun više ne bi mogao da me dobije ako bi me nazvao usred noći. Otišao sam da se presvučem tek ujutro", govori brižni otac.

Roberto bi želeo da se ukine odluka Štaba da roditelji ne mogu da budu uz bolesnu decu danonoćno.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track