PUPOVAC PORUČIO HRVATSKOM MINISTRU: Srpske turiste napadaju u Hrvatskoj, sramota je da rođaci Nikole Tesle nemaju struju
Foto: Beta/Damir Senčar

zagreb

PUPOVAC PORUČIO HRVATSKOM MINISTRU: Srpske turiste napadaju u Hrvatskoj, sramota je da rođaci Nikole Tesle nemaju struju

Hrvatska -

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac poručio je danas ministru spoljnih i evropskih poslova Gordanu Grliću Radmanu da, kad već deli lekcije, nek osigura srpskim turistima da ih ne napadaju u Hrvatskoj i ne ispisuju im poruke.

"Mi u Srbiji ne tražimo mentore, nego partnere, ali ne tražimo ni patroniziranje iz Hrvatske. I kad već deli lekcije, neka osigura srpskim turistima da ih ne napadaju, da se ne ispisuje traktor i 'ZDS' na njihovim automobilima", poručio je Pupovac šefu hrvatske diplomatije na pres konferenciji u centru Zagreba, ispred spomenika Petru Preradoviću, prenosi Tanjug.

"Bilo bi neozbiljno očekivati da ovakav proces može uspeti bez komunikacije s najvišim zvaničnicima u Srbiji", pojasnio je Pupovac na novinarsko pitanje.

"Pogledi Hrvata i Srba na Oluju se jako razlikuju, želim omogućiti da se s njima barem može živeti", rekao je on.

Kazao je da je njega i premijera Andreja Plenkovića "partnerima učinila želja da struja dođe i u zadnje selo u kojem žive Srbi i da je sramota da rođaci Nikole Tesle nemaju struju".

Kaže kako se nestali, ratni zločini i promena načina na koji se slave neki dani moraju diskutovati između Hrvatske i Srbije.

"Koliko god proteklih dana izgledalo da u Srbiji te volje nema, ja ću vam reći da znam da je ima", zaključio je Pupovac.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Beta/Damir Senčar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track