OVO SU PRVE REČI UBICE TROJICE DILERA U SPLITU: Posle masakra Filip Zavadlav sreo komšiju i tvrdio je ovo! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

opasno

OVO SU PRVE REČI UBICE TROJICE DILERA U SPLITU: Posle masakra Filip Zavadlav sreo komšiju i tvrdio je ovo! (VIDEO)

Hrvatska -

Suđenje Filipu Zavadlavu, optuženom za ubistvo trojice muškaraca koji su navodno zapretili njegovom bratu iz osvete automatskom puškom u januaru ove godine u Splitu, nastavljeno je danas. Na splitskom Županijskom sudu u sredu je odbio da prizna krivicu.

Saslušanje je nastavljeno ispitivanjem novih svedoka.

Prvi je svedočio Zavadlavov komšija Damir Š. koji ga je upoznao dva dana pre trostrukog ubistva i pozvao na ručak.

"Bilo je neslaganja u toj porodici, ali Filip je bio dobar. Ostao sam u šoku kad sam čuo šta se dogodilo, dva dana pre nego što mi je u suzama rekao:" Sve je propalo. "

"U toj porodici je bilo stalnih nesuglasica. Filip je bio jako dobar, nije pušio, nije pio. Bio sam šokiran kad sam čuo šta se dogodilo, nisam mogao da zamislim da je to učinio. Pre dva dana sreo sam ga na kapiji. , bio je u jako lošem fizičkom stanju. "Sve nije uspelo", rekao mi je kroz suze. Pozvao sam ga na ručak, bio je užasno tih, očigledno se nešto događalo u njemu. Rekao mi je da ga je ostavila devojka. Ja sam pokušao sam da mu objasnim da nije bio ni prvi ni poslednji niti jedini. Ponudio sam da ga odbacim u bolnicu, ali izvadio je 4,5 vrste tableta, rekao je da mu pomažu ", rekao je svedok koji je Filipa i njegovog oca i brata Stanislava sreo u kafiću Borsalino, koji je sat vremena nakon pucnjave u Varošu, a prenosi Dalmatinski portal.

"Otišao sam u Borsalino da gledam rukomet. Čuo sam da je u gradu pucnjava, Filipov brat je bio u kafiću, sav uznemiren, kao da zna šta se dogodilo. Posle nekog vremena, Filip, njegov otac i čovek za koga sam kasnije saznao da je njihov socijalni radnik. Ubrzo su izašli i osetio sam potrebu da vidim da li je Filip uradio ono o čemu su svi pričali: "Moj Filip, šta si učinio, ubio si tri čoveka", rekao sam mu. " "Nisam to uradio", odgovorio je, očigledno nesvesno šta je učinio. Bio je užasno uzbuđen i nemiran, nije bio svoj. Došao je jedan policajac i pitao ga da li je Filip, nakon čega mu je stavio lisice ", rekao je svedok.

Takođe se seća kako mu je Filipov brat Stanislav prišao dok je bio u kafiću.

"Iznenadio me je snimak kako Filip hoda puškom po gradu. Damir, da li si video šta se dogodilo, to je učinio moj brat Filip", rekao mi je Stanislav ", opisao je svedok.

Sudiji Višnji Strinić rekao je da Filip pokušava biti zampon između oca i majke i da se u porodici neprestano svađaju.

"Palo mi je na pamet da deca nisu mogla ući u kuću, pa bi skočila u njihov stan sa mog balkona. Policija je često dolazila ovde i pre neki dan sam svedočila zbog neke vrste požara u stanu", rekao je svedok koji je bio šokiran. "Da sam ga vodio kod psihijatra onog dana kada je bio na ručku, ovo se možda ne bi desilo."

U svom svedočenju tužiocu Žarku Štrpcu rekao je da mu se Filip požalio da su mu neki ljudi stavili nož pod vrat, ali da nije pozvao policiju.

"Takođe mi je rekao da nije spavao 15 dana i da je smršao 12 kilograma, što smo svi primetili. Takođe je rekao da je položio neke ispite i da očekuje da se ukrcaju na brod", dodao je svedok na današnjem suđenju.

Odgovarajući na pitanja tužioca, naveo je i kako su njih dvoje došli u Filipov stan.

"Pretili su njegovom ocu koji je rekao da to nema nikakve veze. Sve je to bilo zbog Filipovog brata Stanea. Dolazio je neki visoki momak, jednog popodneva čekao je ispred ulaza nekoliko sati", rekao je svedok.

Izjavio je, kako prenosi Dalmatinski portal, da se u saobraćajnoj nesreći u blizini škole nalazio "onaj iz saobraćajne nesreće koji je ubio učenika", očigledno aludirajući na ubijenog Juricu Torlaka koji je ubio osmogodišnju školarku tokom vožnje motociklom 2004. godine.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track