Najnovije vesti

POSLE DALMACIJE, TRESLO SE I U ZAGREBU Seizmolog: Ne treba povezivati ta dva zemljotresa
Ilustracija, Foto: EPA/ANTONIO BAT

trusno područje

POSLE DALMACIJE, TRESLO SE I U ZAGREBU Seizmolog: Ne treba povezivati ta dva zemljotresa

Hrvatska

U Hrvatskoj je danas zabeležen još jedan zemljotres, ovaj put u Zagrebu magnitude 1,5 po Rihteru, podaci su Evropskog mediteranskog seizmološkog centra.

Zemljotres u Zagrebu osetio se dva sata nakon što je Dalmaciju i Liku pogodio potres snage 4,2 po Rihteru.

Hrvatski seizmolog Krešimir Kuk izjavio je da je potres koji je danas pogodio područje oko Gračaca bio snažan, ali da nema dojava o materijalnoj šteti i poručio da ovaj zemljotres ne treba dovoditi u vezu sa potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja.

"Radi se o snažnom potresu koji se u užem epicentralnom području značajno manifestovao i osetio, što je izazvalo veliku zabrinutost građana. Osetio se na širem području, skroz do Zadra, Biograda, Knina i izazvao veliku uznemirenost stanovništva, ali do sada nismo primili dojavu o nikakvim materijalnim štetama", izjavio je Kuk.

On je naglasio da ovaj zemljotres ne treba povezivati s potresima iz zagrebačkog epicentralnog područja, jer oni nisu direktno povezani, prenosi agencija Hina.

Seizmolog je ukazao da je područje oko Gračaca, Knina i južni dio priobalja takođe jako seizmički aktivno i da se u njemu događaju zemljotresi.

"Reč je o jakom potresu, ali ne tako jakom da izazove materijane štete i nadamo se da se radi o uobičajenoj sezmičkoj aktivnosti", zaključio je seizmolog Krešimir Kuk.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...