STRAŠAN SUDAR U HRVATSKOJ: Kola završila na ogradi, vozač i suvozač ostali zarobljeni, troje putnika ispalo iz vozila (VIDEO)
Foto: Facebook/Printscreen

nisu bili vezani

STRAŠAN SUDAR U HRVATSKOJ: Kola završila na ogradi, vozač i suvozač ostali zarobljeni, troje putnika ispalo iz vozila (VIDEO)

Hrvatska -

Neprilagođena brzina, alkohol, nekorišćenje sigurnosnog pojasa uzroci su teške saobraćajke do koja se dogodila u Hrvatskoj, u Gornjem Draganecu.

Mladi vozač (23) upravljao je BMW-om pod uticajem alkohola po mokrom kolovozu, a izlaskom iz blage krivine usled neprilagođene brzine, izgubio je kontrolu nad vozilom i desnim točkovima zahvatio travnatu bankinu.

Potom se automobil zaneo, sleteo na trotoar i travnatu površinu s leve strane. Tom prilikom je prednjim delom vozila udario u metalno-žičanu ogradu porodične kuće, pa su se kola zarotirala za 180 stepeni i udarila u betonski zidić i bočnim delom u nosivi stub kovane ograde. Nakon udara, kola su se više puta prevrnula po metalno-žičanoj ogradi.

Vozač i troje putnika na zadnjem sedištu nisu bili vezani, za razliku od suvozača.

23-godišnji vozač, 17-godišnji i dvoje 19-godišnjih putnika su prevezeni u bolnicu Bjelovar, dok je 15-godišnja putnica zbog teških telesnih povreda prevezena u Klinički bolnički centar u Zagrebu.

"Odmah sam izašao napolje, mislio je da je barem dvoje poginulo jer su svi bili u nesvesti. Vozača i suvozača su vatrogasci vadili iz auta jer su ostali priklješteni u autu", kazao je vlasnik kuće u čijoj ogradi je završio BMW splitskih oznaka.

"Čula sam jedno jako čudan zvuk pre udarca i kroz prozor sobe dnevnog boravka sam videla kako je auto završio u ogradi. Automatski sam uzela mobilni i zvala 112. Dok sam shvatila gde je bio ko... Jedna devojka je bila kraj dečje trampoline, dvoje je ostalo priklješteno u autu, jedan na suprotnoj strani, a petog sam videla na kamenjaru kod ljuljaške", ispričala je vidno potresena žena.

Kako se saznaje, mladi koji su se vozili u autu, išli su sa 18. proslave prijateljevog rođendana iz Čazme.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track