NJEGOVO HAPŠENJE JE GLEDAO CEO REGION: Bandit iz tržnog centra imao metak u cevi, ali i dodatno obezbeđenje (VIDEO)
Foto: Facebook/24sata.hr

opasno

NJEGOVO HAPŠENJE JE GLEDAO CEO REGION: Bandit iz tržnog centra imao metak u cevi, ali i dodatno obezbeđenje (VIDEO)

Hrvatska -

Spektakularno hapšenje u Arena centru u Zagrebu dugo će se prepričavati kada je elitna Specijalna grupa (EPZ) bacila na zemlju „iznuđivača metkom u cev“ Lea Z. (30) i vezala ga i odvela, a u međuvremenu je završeno istraživanje protiv četvorice muškaraca.

Naime, Leo Z. i Viktor M. (29) osumnjičeni su za iznudu i oduzet im je pištolj, a za pomoć i podržavanje biće odgovorni Milan N. (40) i Drago L. (32).

A sve je počelo nakon što je 34-godišnji Zadranin u maju od Leo Z. za 20.000 evra kupio Audi A8, koji je trebalo da otplati za tri meseca, ali nije, već je od Lea Z. zatražio još mesec dana kašnjenja.

Pre isteka ovog novog roka, Leo Z. ga je svakodnevno zvao, pa je oštećeni pokušavao da mu vrati automobil, ali to navodno nije dolazilo u obzir. Hitno je prodao automobil po umanjenoj ceni i novcem je planirao da iskoristi deo duga, pa je ugovorio sastanak sa Leo Z. u Zapruđu.

U strahu za svoj život oštećeni je poslao svog prijatelja da preda novac, a osumnjičeni su, čim su pogledali u kovertu i videli da nema punog iznosa, bacili kovertu i nastavili sa naplatom duga 15. oktobra u Zadru.

Automobil je žrtvi blokirao put dok je bio sa devojkom. Udaran je rukama i nogama po telu, uz pretnje i lakše povređen, a usput mu je pretio i Leo Z. povećavajući dug na 35.000 evra.

Potom se žrtva za pomoć obratila policiji koja je 22. oktobra organizovano uhapsila naoružanog Lea Z-a prilikom primopredaje obeleženih evra.To su bile filmske scene za stotine ljudi u Arena Centru kada je Leo Z. u samo nekoliko minuta bačen na pod. , vezao mu ruke na leđima i potrbuške ga odneo u policijsko vozilo u garaži.

Nekoliko sati kasnije, uhapšeni su i njegovi prijatelji.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track