HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA POZVAO NA OPŠTU MOBILIZACIJU ZDRAVSTVA: Sada je pojasnio šta je pod tim tačno mislio
Foto: Youtube/24sata.hr

apelovao na sve da pomognu

HRVATSKI MINISTAR ZDRAVLJA POZVAO NA OPŠTU MOBILIZACIJU ZDRAVSTVA: Sada je pojasnio šta je pod tim tačno mislio

Hrvatska -

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš saopštio je da je naredio potpunu mobilizaciju zdravstva.

Beroš je na svom Fejsbuk profilu napisao da aktuelno stanje sa korona virusom u Hrvatskoj tera sve u zdravstvenom sistemu na vanredni angažman, od lekara primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravlje do svih bolnica koje brinu o svim obolelima.

"Naredio sam kao ministar zdravlja potpunu mobilizaciju celog javnozdravstvenog sistema u Hrvatskoj. Upravo je ovo vreme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu“, napisao je Beroš.

Nakon dramatične objave, morao je da pojasni na šta je tačno mislio.

"Mislim da je vreme za slikovitu mobilizaciju. Govorim o potrebi da svi funkcionišu kako bi maksimalno odgovorili na ovo. Očigledno sam postigao ono što sam želeo, podstakao razmišljanje o trenutku u kojem se nalazimo. Mislim da je vreme za solidarnost", rekao je Beroš naglasivši da govori slikovito o tome kako bi svaki pojedinac dao svoj maksimum.

"To je naša obaveza i to je smisao ovoga što sam objavio. Apelujem na sve da se pridruže velikom timu zdravstvenih radnika koji se bore za zdravlje nacije. Oni na koje se odnosi moja objava će se prepoznati", rekao je ministar.

Na pitanje o povlačenju lekara iz penzije, rekao je: "Želeli smo da postignemo mobilizaciju celokupnog korpusa. Penzionisane lekare nismo mislili da stavimo na lečenje covid-bolesnika", rekao je.

Ponovio je kako je njegova današnja objava na Fejsbuku bila slikovita.

"To nije neka formalna objava jer ona već važi od 14. marta. To je bio više kao apel", precizirao je Beroš.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track