Najnovije vesti

VIRUSNI IMUNOLOG O STANJU U HRVATSKOJ: Ono najgore je još pred nama! Na Vladi je da odluči hoće li ostati na ovim merama
Foto: Profimedia/ DENIS LOVROVIC/AFP

pandemija

VIRUSNI IMUNOLOG O STANJU U HRVATSKOJ: Ono najgore je još pred nama! Na Vladi je da odluči hoće li ostati na ovim merama

Hrvatska

Pedeset mrtvih dnevno je rezultat onih koji su se inficirali pre tri ili četiri nedelje, a tada je bilo 1.000, 2.000 potvrđenih novih slučajeva. To znači da će se sve te brojke dizati i da je ono najgore još pred nama, rekao je sinoć dr. sc. Luka Čičin-Šain, virusni imunolog Centra za infektološka istraživanja Helmholtz.

U Dnevniku HRT-a Čičin-Šain je, komentarišući mere u Hrvatskoj, kazao da bi trebalo da budu još strože, ako želimo da se brojke zaraženih spuste.

"Strože mere koje su sad stupile na snagu su na nivou lakšeg zaključavanja, koje je sada u Nemačkoj. U idealnom slučaju bi mogle dovesti do toga da brojke stagniraju, ali ne vidim kako bi brojke na osnovu ovih mera počele da padaju", rekao je on.

"Na vladi je da odluči hoće li ostati na ovim merama ili će krenuti s još nekim strožim merama da bi se broj stvarno početi da se spušta", rekao Čičin-Šain.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...