Najnovije vesti

UBILA SE HRVATSKA DOKTORKA (41) KOJA JE RADILA SA ZARAŽENIMA! Kolege očajne: Neminovno rezultat pritiska kojem smo svi izloženi!
Foto: EPA / Antonio Bat

tuga u zagrebu

UBILA SE HRVATSKA DOKTORKA (41) KOJA JE RADILA SA ZARAŽENIMA! Kolege očajne: Neminovno rezultat pritiska kojem smo svi izloženi!

Hrvatska

U noći između nedelje i ponedeljka, 41-godišnja doktorka na Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" u Zagrebu, koja je bila u timu koji je u februaru u toj bolnici primio prvog pacijenta zaraženog koronom, izvršila je samoubistvo, preneo je portal Index.hr.

"U noći između 29. i 30. novembra preminula je naa koleginica, izvrsna osoba i stručnjak, vredna članica našeg kolektiva. Zvanične informacije o uzroku njene smrti nemamo, ali molimo sve da uvaše osećanja svih kolega i zaposlenih u našoj bolnici i porodice preminule i da ne koriste neproverene informacije i nagađanja", apelovala je dr Alemka Markotić, direktorka klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević", u poruci upućenoj portalu Index.hr.

Vest o smrti ugledne doktorke šokirala je, ali nije iznenadila njene kolege zdravstvene radnike, jer, kako kažu, već dugo rade pod velikim pritiskom.

"Ovo je neminovno rezultat velikog pritiska kojem smo svi izloženi, svi zdravstveni radnici, ne samo lekari nego i sestre i drugo pomoćno osoblje", prokomentarisao je tragediju Leonardo Bresan, predsednik organizacije Hrvatske porodične medicine (KOHOM) Primorsko-goranske županije.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA / Antonio Bat

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...