Najnovije vesti

ISPRAŽNJENA ZAGREBAČKA ARENA: U Hrvatskoj se poboljšava epidemiološka situacija, ali se ostaje u pripravnosti
Foto: EPA / Antonio Bat

pandemija

ISPRAŽNJENA ZAGREBAČKA ARENA: U Hrvatskoj se poboljšava epidemiološka situacija, ali se ostaje u pripravnosti

Hrvatska

U zagrebačkoj Areni više nema korona pacijenata, ali objekat ostaje u pripravnosti za slučaj potrebe i s obzirom na stanje u susednim zemljama, kažu u hrvatskom Ministarstvu zdravlja.

"Trenutno u njoj nema pacijenata, ali je Ministarstvo zdravstva odlučilo da smeštajni kapaciteti i dalje budu na raspolaganju u slučaju potrebe. Iako je u Hrvatskoj trend poboljšanja epidemiološke situacije, stanje u okolnim zemljama navodi na potrebu daljnjeg opreza glede zaraze korona virusom", prenela je zagrebačka N1 tv.

To što je Arena prazna ide u prilog dobrim trendovima kad je korona u pitanju. Pada broj novih slučajeva, pacijenata u bolnicama, ali manje je i onih koji su na respiratoru.

"I dalje treba biti oprezan jer u zemljama oko nas situacija nije idealna, možda su malo prerano popustili mere. Moramo pratiti malo ozbiljnije situaciju s mutiranom virusom", rekla je direktorka Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević", Alemka Markotić, prenela za Dnevnik Nove TV i dodala da će popuštanje mera sigurno biti postupno.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...