VRŠILAC DUŽNOSTI DIREKTORA DUBRAVE O ŽURKI U KOVID BOLNICI: Sestra koja odlazi u Nemačku slavila je sa koleginicama (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/ Kao Gustirna

HRVATSKA

VRŠILAC DUŽNOSTI DIREKTORA DUBRAVE O ŽURKI U KOVID BOLNICI: Sestra koja odlazi u Nemačku slavila je sa koleginicama (VIDEO)

Hrvatska -

Vršilac dužnosti direktora KB Dubrave Ivica Lukšić je u razgovoru za N1 komentarisao skandalozan snimak žurke u najvećoj hrvatskoj kovid bolnici.

Na snimku koji je nastao ovog meseca, a koji je objavio RTL, vidi se kako medicinske sestre i drugo osoblje uz živu muziku slave bez ikakvog pridržavanja epidemioloških mera.

Komentarišući sporni snimak koji je uzburkao javnost, direktor KB Dubrava Ivica Lukšić kaže da još uvek nema pune informacije što se tiče navedenog događaja.

"Sestra koja odlazi u Nemačku proslavila je s koleginicama"

"Ja sam, kao i naša javnost, juče bio upoznat s tim. Video sam snimak juče prvi put u rukama na mobilnom novinarke RTL-a. Žao mi je zbog toga i žao je velikoj većini osoblja KB Dubrava, jer to baca lošu sliku i senku na sve dobro što se svakodnevno tamo radi", kazao je Lukšić te dodao:

"Prema nezvaničnim informacijama, što sam do ovog časa uspeo da saznam, radilo se o prostorijama koje su izvan kovid dela, u sobi za odmor u podrumu na odeljenju rehabilitacije. Navodno je jedna sestra koja odlazi na rad u Nemačku slavila svoj oproštaj i proslavila je sa svojim koleginicama", prenosi Index.hr.

"Žao mi je što je to prvo izašlo u javnost"

"Mogu odgovorno reći da ćemo ispitati sve okolnosti. Žao mi je što je to prvo izašlo u javnost, da se nije sestra ili ko je bio u posedu tog snimka obratila svojoj glavnoj sestri ili glavnoj sestri bolnice ili upozorila direktorat bolnice. Mi bismo preduzeli sve mere i tako zaštitili ugled svih radnika i naše ustanove u celini. Međutim, šta je tu je", kazao je Lukšić.

Bolnica će napraviti sve da izvidi sve okolnosti i kontekst u kojem se događaj dogodio, kazao je takođe. Na pitanje kada se sporni događaj dogodio, Lukšić odgovara: "Navodno početkom meseca. Ne znam tačan datum. Ja sam to juče saznao i prvi put sam video snimak."

Kaže da još uvek nije stigao da razgovara sa svima te da ne prepoznaje većinu aktera sa snimka.

"Možda mogu da prepoznam jednu od sestara, tako da… Porazgovaraćemo sa svima i preduzeti, naravno, mere koje su potrebne", dodao je.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track