DETALJI NESREĆE U HRVATSKOJ: Mladić iz BMW imao skoro 2 promila alkhola u krvi, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog vozila (FOTO)
Foto: Facebook/Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica

UŽAS

DETALJI NESREĆE U HRVATSKOJ: Mladić iz BMW imao skoro 2 promila alkhola u krvi, vatrogasci ga izvlačili iz smrskanog vozila (FOTO)

Hrvatska -

Dvadesetogodišnji vozač koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći u subotu ujutro na naplatnoj stanici HAC-a u Mraclinu u Hrvatskoj usmrtio radnika HAC-a ima višestruke teške povrede, ali nije životno ugrožen, a pošto je pozitivan na korona virus, na lečenju je u KB-u Dubrava.

"Vozač ima kontuzije i subduralni hematom mozga, koji u ovom momentu ne zahteva akutno neurohirurško lečenje, ima obostrane kontuzije pluća i složene prelome oba donja ekstremiteta koji će zahtevati verovatno hirurško lečenje", rekao je u Dnevniku HTV-a dr Mislav Rakić iz KB-a Dubrava.

Imao 1,8 promila alkohola u krvi

HTV nezvanično saznaje da je 20-godišnji vozač BMW-a imao 1,8 promila alkohola u krvi, prenosi Index.hr.

Policija ne otkriva detalje jer još traje kriminalističko istraživanje, utvrđivanje svih okolnosti i pravno relevantnih činjenica.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 5:30 na HAC-ovoj naplatnoj stanici Mraclin kod Velike Gorice. Automobil kojim je upravljao 20-godišnji vozač vrlo velikom brzinom se zabio u zgradu uz naplatnu stanicu. Probio je nekoliko zidova i usmrtio radnika Hrvatskih auto-puteva (HAC) koji je bio u zgradi. Automobil je doslovno uleteo u HAC-ov objekt.

Kako Index.hr saznaje, poginuo je 53-godišnji D.B. Reč je o blagajniku koji u HAC-u radi preko 20 godina.

Stradalom muškarcu se uskoro završavala smena. Poginuo je pola sata pre odlaska kući.

Teška prometna nesreća na naplatnim kućicama "Mraclin". Nažalost, sa smrtnim ishodom. ?UPOZORAVAMO? vozače da...

Posted by Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica on Friday, 22 January 2021

Probio zid debljine 40-ak centimetara

Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu putarine HAC-a, kaže kako se sve dogodilo u po njemu čudnim okolnostima, pri zasigurno velikoj brzini.

"S obzirom na to da je traka do objekta bila zatvorena za saobraćaj... Kroz zid debljine 40 centimetara, unutra je razbio još tri zida", kazao je Ribičić. Dodaje kako je najgore što je pri tom smrtno stradao njihov 53-godišnji radnik, dugogodišnji zaposleni HAC-a.

Vatrogasci izvlačili mladića

Vatrogasci koji su 20-godišnjeg vozača izvukli iz smrskanog automobila kažu kako je to bila teška intervencija.

"Nakon što smo uklonili vrata vozača, morali smo i da odsečemo sedište vozača i pomerimo ga unazad jer naletom na objekat jednostavno su motor i armatura, volan, stisnuli noge vozaču i nismo mogli da ga oslobodimo na drugačiji način", rekao je Ivica Maceković, v. d. zapovednika JVP-a Grada Velike Gorice.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track