HRVATSKI PULMOLOG PORUČIO: Primio bih rusku ili kinesku vakcinu, ako bi ona prošla kontrolu nadležnih hrvatskih institucija
Foto: Profimedia

kovid-19

HRVATSKI PULMOLOG PORUČIO: Primio bih rusku ili kinesku vakcinu, ako bi ona prošla kontrolu nadležnih hrvatskih institucija

Hrvatska -

Pulmolog Saša Srića kaže da bi primio rusku ili kinesku vakcinu, ako bi ona prošla kontrolu nadležnih hrvatskih institucija.

Dok se čeka odobrenje vakcina AstraZenecina, a očito je da je negde zapelo, problem je veći, kaže Srića, jer Hrvatska je upravo najviše doza naručila njihovih vakcina.

Upitan bi li bi se kao lekar vakcinisao ruskom i kineskom vakcinom, Srića kaže da bi, ako bi te vakcine, kako je naveo, prošle strogu proveru i kontrolu.

"Ne vidim zašto se ne bih vakcinisao, ali ti uslovi moraju biti zadovoljeni", rekao je Srića za zagrebačku N1 tv.

Govoreći o broju zaraženih u Hrvatskoj, Srića je rekao da se testira manje ljudi i da je zato i broj zaraženih manji.

"Sigurno je u stvarnosti više zaraženih", rekao je Srića i dodaje da zarinjava i veliki broj umrlih.

Ne zna se, dodao je, da li je u Hrvatsku stigao novi soj virusa, ali da se klinička slika kod nekih pacijenata "puno brže razvija i da dolazi do urušavanja, to je nešto što nas brine".

"Pitanje je trenutka kad će novi soj doći u Hrvatsku", rekao je Srića, dodavši da je on u hrvatskom susjedstvu te da je za očekivati da će se kad-tad pojaviti.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track