STARIJI ZAGREPČANI NAVALILI NA VAKCINACIJU: Godinu dana mi govore da ću umreti, ako se zarazim, nek me vakcinišu
Foto: Printscreen Youtube

Neki besni, neki čekaju spas

STARIJI ZAGREPČANI NAVALILI NA VAKCINACIJU: Godinu dana mi govore da ću umreti, ako se zarazim, nek me vakcinišu

Hrvatska -

Prvi dan vakcinacije u Zagrebu započeo je haotično. Iako je početak najavljen za 9 sati, Zagrepčani su počeli da pristižu još od 6 sati kako bi što pre dobili svoju dozu vakcine.

Kako javljaju hrvatski mediji veliki broj starijih građana pojavio se u pratnji svoje dece i unuka. Mnogi uprkos redovima pristali su da kažu nešto o početku vakcinacije.

Građane zasad vakcinišu Fajzerovom vakcinom a kad ga potroše, ljude će vakcinisati AstraZenekinom vakcinom.

Deo građana se žali na vakcinaciju AstraZenekinom vakcinom, ali kažu da će ga ipak primiti jer je "bolje išta nego ništa".

Jedna je mlađa žena, koja se došla vakcinisati, otišla preko reda pitati na ulazu koju će vakcinu dobiti jer se ne želi vakcinisati AstraZenekom.

"Rekli su mi da vakcinišu Fajzerom, a kad se ta vakcina potroši, onda se nastavlja AstraZenekom. Pa šta ću ja sad čekati satima da se vakcinišem shitom, e pa neću", rekla je i odjurila.

S druge strane neki su jedva dočekali vakcinaciju

"Tu sam da se napokon vakcinišem pa da više ne moram da mislim o tome. Godinu dana nam govore da možemo umreti ako se zarazimo, da je opasno za nas. Samo da se vakcinišem pa da mogu mirna na pijacu - kazala je gospođa.

Gospođa Saja (83) rekla je da čeka od pola devet.

" Doktorica mi je rekla da dođem između 9.30 i 10", rekla je Saja (83) i dodaje da je jedva dočekala vakcinu.

Njezin vršnjak Ivo je naručen u 9:30, ali još čeka u redu. Stigao je oko 8 sati sa suprugom. Kao i Saja, izbegavao je sve što je mogao.

"Imam artrozu, šećer, srčani sam bolesnik. Baš sam se pazio, u prodavnicu sam otišao samo jednom i to sa pojačanim merama obezbeđenja kako ih ja zovem, priča on i pokazuje rukavice koje stavlja pri svakom izlasku iz stana.

Ispovest vakcinisanih

Na vakcinaciju se ulazi po grupa od osam osoba

"Sve je u redu, ništa strašno. Mali ubod, jedva sam ga osetila. Plašila sam se jer sam videla na TV- u onu iglu, ali ništa", govori jedna gospođa.

"Dobili smo Fajzerovu vakcinu. Zadovoljni smo, ma da je bilo koja vakcina. Doktorica koja nas je vakcinisala je jako draga, pažljiva, kaže jedan Zagrepčanin.

Kurir.rs/Index/24.sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track